Çiftçilerden Kamu Denetçiliğine Teşekkür Ziyareti

Ankara’nın Pursaklar ilçesine bağlı Karsaklı köyünden bir grup çitçi, elektrik borçlarının düzenlenmesinde yardımcı olması sebebiyle Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çiftçilerden Kamu Denetçiliğine Teşekkür Ziyareti
Pursaklara bağlı Karsaklı köyünden bir grup çitçi, elektrik borçlarının düzenlenmesinde yardımcı olan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Çiftçileri makamında ağırlayan Malkoç, ”Karsaklı köyünün elektrik sorunları bulunuyordu. Başkent Elektrik İdaresi para istedi, çiftçilerimiz bu parayı ödeyemeyince icra ve elektrik kesilme durumları oldu. Bu süreçle birlikte üretim durdu, geçim darlığı oldu. Çiftçilerimizle önce telefon ile görüştük, kendilerinin kuruma müracaat etmelerini söyledik. Çiftçilerimiz müracaat ederek şikayet başvurusu yaptılar. Konu ile uzmanlarımız bizzat özel ilgilendi. Çalışma sonucunda elektrik kurumu ile çözüme vardık. Ücrette indirim sağladık, eksiklikleri düzelttik, ödeme planlarını yaptık ve çiftçilerimizin borçlarının takside bağlanmasını sağladık. Elektrik bağlandı, üretime geçti. Bol ürün alacaklar inşallah. Kurum olarak vatandaşla idare arasında köprü oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Çiftçiler ise, “4 yıldır üretim yapamıyorduk. Kamu Denetçiliği Kurumunun çabaları sonrasında suya kavuştuk. Su yokken mahsul alamadık. Banka borcunu ödeyemiyorduk, bu da bizleri dara sokuyordu. Su ile mahsullerimiz arttı. Sulu tarımda ürünlerimiz çoğalacak, refah seviyesi düzelecek. Banka borçlarımız da kalmayacak. Bizler sorunlarımızda yardımcı olan Kamu Denetleme Kurumuna çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Kaynak: İHA