Türki'ye-İran 'Hudut Komiserliği' Toplantısı Ağrı'da Yapıldı

Maku-Ağrı "İkinci Derece Hudut Komiserliği Toplantısı" Ağrı'da yapıldı.

Ağrı Valisi Süleyman Elban başkanlığındaki Türkiye heyeti, Maku Hudut Komiseri Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyeti, Ağrı Valiliği toplantı salonunda buluştu.

Toplantının başında konuşan Vali Elban, iki ülkenin müşterek sınırlarındaki güvenlik konularının ele alınacağını söyledi.

Vali Elban konuk heyete toplantıya yönelik şunları söyledi:

"Şahsım ve beraberimdeki heyet üyelerim adına, heyet üyelerinizi ilimizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Heyet üyelerinize, serhat Maku şehri halkına, İran İslam Cumhuriyeti Devleti ve milletine sağlık, esenlikler ile Maku İntizami Kuvvetler Komutanlığının tüm personeline başarılar temenni ediyor, mevcut güvenlik ve asayişin aynı kararlıkla devam etmesini diliyorum. Müşterek sınırlarımızda güven ve asayişin yeni yılda da aynı karalılıkla iki ülke sınır güvenlik görevlilerimizce sağlanacağına olan inancımı belirtiyorum."

Açıklamanın ardından devam eden toplantıya, Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, Ağrı İl Jandarma Komutanı Vekili Binbaşı İlkay Gül, Ağrı İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Gürbulak Gümrük Müdürü Osman Bölükbaşı Dara ile İranlı mevkidaşları katıldı.

Kaynak: AA