Mardin Güzelleşmeye Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin güzelleşmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, kentin güzelleşmesi adına tüm ilçelerde çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Alt ve üstyapı, sosyal sorumluluk projeleri, sanat ve spor projeleriyle 7'den 70'e Mardin halkını mutlu etmek üzere çalıştıklarını ifade eden Yaman, şehrin estetiğine katkı verecek çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Yaman, Mardin'in her yıl yüzbinlerce turisti çeken kadim bir şehir olduğunu ve kentin giriş noktalarının görsel anlamda güzel olması için çaba harcadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle 147 bin ağaç dikiminin yanı sıra refüjlerin çiçeklendirilmesi, ışıklandırma çalışmaları ve peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Kızıltepe ilçemizde yer alan Şanlıurfa ve Nusaybin ve Artuklu’ya bağlantı veren kavşağımızda da değişimi gerçekleştirdik. Kavşağımıza yaptığımız çalışmanın akabinde kötü, görüntüler tamamen sona erdi. Artık ilimize gelen herkes değişim ve görsel ögelerle Mardin’e daha fazla hayranlık duyacaktır. Şehrimizde gelişim ve değişimle vatandaşlarımızın mutlu olmalarını sağlamaya devam edeceğiz."

Yaptıkları çalışmalarla Mardin'in yeni bir çehreye kavuştuğunu dile getiren Yaman, "Mardin’e gelenler şehrimizin güzelliğini girişlerinden itibaren hissetmeye başlıyor." dedi.

Kaynak: AA