Meslek Lisesi Öğrencilerinden Sağlık Taraması

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün sorumluluk projeleri kapsamında, ülke genelinde uygulanmaya başlanan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi" bünyesinde Çınarcık’ta öğrenciler sağlık taraması yaptı.

Çınarcık Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları stantta vatandaşların tansiyon ve kan şeker ölçümleriyle kan grubu testlerini yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sağlık taramasına Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç da katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Veysel Gündağ, projeyle sağlıkta ölçümlere dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Sağlık hizmetleri alanında eğitim veren okulda, öğrencilerin 11’inci sınıfta dal seçimi yaptığını belirten Gündağ, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği olmak üzere 3 dalda eğitim verildiğini belirtti.

Bu projeyi daha geniş kitlelere yaymak adına Çınarcık Cumhuriyet Meydanı'nda halkla buluştuklarını ifade eden Gündağ, şunları söyledi:

"Burada stantlar kurarak bu ölçümleri gerçekleştirmek için bu işe giriştik. Bu konuda öğretmen ve öğrencilerimiz vatandaşlara bilgilendirmeler yaptı ve gerçekten de farkındalık yarattı. Gelen insanlar çok memnun şekilde buradan döndü. Bu anlamda projeye destek veren öğretmenlerime, öğrencilerime teşekkür ediyorum."

Hemşirelik Branş Öğretmeni Güldane Polat ise öğrencilerin tansiyon, kan şekeri ölçümü ve kan grubu tayini yaptığını söyledi.

Polat, "Eğer tansiyon ve kan şekeri ölçümünde herhangi bir problemle karşılaşırsak vatandaşları sağlık kuruluşlarına yönlendiriyoruz. Öğrencilerimiz devlet hastanelerinde staj yapmaktalar. Orada edindikleri tecrübelerle burada daha iyi bir takip yapabiliyorlar. Hepsi deneyimliler. 7-8 aylık hastane stajlarını başarılı bir şekilde yürütüyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA