Trüf Mantarı Denetimleri

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplerince ormanlık alanlarda trüf mantarı kaçakçılığına yönelik denetimler sürdürülüyor.

Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin ormanlık alanlarda yetişen ve Avrupa ülkelerinde maddi değeri yüksek olan mantar kaçakçılığına karşı başlatılan denetimleri hızlandırdığı belirtildi.

Mantar toplamak için Dereköy ve Hamzabeyli gümrük kapılarından giriş yapan yabancı uyruklu kaçakçılara karşı ekiplerin denetimlerini ormanlık alanlarda gece gündüz demeden devam ettirdiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Önemli doğal zenginliklerimizden olan ve oldukça kıymetli olan trüf mantarından sürdürülebilir faydalanma ilkesine zarar verecek kanunsuz müdahalelere izin vermeyeceğiz. Bu yola tevessül edenler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Orman köylüleri, ormanda gezen, özellikle köpekle dolaşan yabancıları orman idaresine haber versin. Ayrıca 177 nolu ihbar hattımızı ücretsiz arayarak bilgi verebilirler."

Kaynak: AA