Sincan'a Bin 100 Kişilik Yeni Cami

Ankara Büyükşehir Belediye’si tarafından Sincan Çimşit mezarlığındaki cami ve modern tesislerin yapımı tamamlandı. Cami ve tesislerin açılışını, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan gerçekleştirdi.

Sincan'a Bin 100 Kişilik Yeni Cami
Ankara Büyükşehir Belediyesi destekleriyle Sincan yeni bir cami ve modern bir tesise kavuştu. Sincan Çimşit mezarlığındaki cami ve tesisin yapımı tamamlandı. Tesisin açılışına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan katıldı.

Cami içinde bin 100, cami dışında 5 bin kişi namaz kılabilecek

Karşıyaka mezarlıklarındaki tesisin bir benzeri olan Çimşit mezarlığındaki cami ve modern tesis yaklaşık 22 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. Cenaze sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edilen tesiste cami içinde 1100, cami dışında 5 bin kişi namaz kılabilecek.

Defin işlemleri kolaylaşacak

Morgları, gasil haneleri ve çeşitli birimlerinin yer alacağı tesislerde artık cenaze işlemleri çok daha kısa sürede ve tek noktadan yapılabilecek.

Başkan Tuna ve Başkan Ercan incelemelerde bulundu

Çimşit mezarlığındaki camii ve modern tesisin açılışını gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan tesisi yakından inceledi, buradaki çalışmalara ilişkinde yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Tuna, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve Ak Parti Sincan İlçe Başkanı Soner Arslanargun ile birlikte Cimşit Mezarlığındaki yeni yapılan tesislerin çevresinde bulunan Eski idari binalar konusunda da ne yapılacağına ilişkin yetkililerle istişarelerde bulundu.

Başkan Tuna ve Başkan Ercan’a Sincan’da yoğun ilgi

Başkan Tuna ile Başkan Ercan açılışın ardından ilçe merkezine geçerek Sincanlılarla sohbet etti; esnafın taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA