Payanda Hırsızlığı Elektrik Kesintisine Yol Açıyor

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Batman İl Müdürü Yusuf Açar, payandaları çalınan elektrik direklerinin devrilmesine, dolayısıyla elektrik kesintilerine yol açtığını bildirdi.

Açar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gercüş ilçesine bağlı Kayapınar beldesinde yüksek gerilim hatlarını taşıyan direklerde bulunan çapraz payandaların çalındığını, bu nedenle de direğin devrilmesi sonucu beldede enerji kesintisi yaşandığını belirtti.

Mevcut direğin onarılmasının tamamlanmasına kadar enerjisiz kalan beldeye alternatif hatlardan elektrik verdiklerini dile getiren Açar, şunları kaydetti:

"Kayapınar beldesinde ve aynı hattan beslenen onlarca köyü karanlıkta bırakan hırsızlar, yüksek gerilim hattına ait galvanizli direğin çapraz payandalarının neredeyse tamamını çaldı. Taşıma direnci zayıflayan direk rüzgarın da etkisi ile devrildi. Çalınan payandaların küçük paralara satıldığını, alanların da bunları bahçe çiti olarak kullandıklarını duyuyoruz. Bu yapılan zaman ve iş gücü kaybına yol açıyor. İnsanlar enerjisiz kalıyor."

Kaynak: AA