Kavak Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Kavak ilçesinin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayabilecek içme suyu arıtma tesisini hizmete sundu.

Yaşar Doğu Mahallesi'ndeki su arıtma tesisi için düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Osman Kaymak, tesis yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise tesisin 10 milyon 500 bin lira mal olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün itibariyle 10 milyon 500 bin liralık tesisi hayata geçirdik. Böylece Kavak, 50 yıl daha su problemi yaşamayacak hale getirildi. Kavak'ın ulaşım problemi kalmadı. Kavak'ın tek sorunu kirli suların arıtılması. Bu sorunu da halletmek için çaba sarf ediyoruz. Kirlettiğimiz suyu da aynı ortamda temizleyip doğaya salmamız lazım. İçme suyunu nasıl temizliyorsak, kirli suyu da tabiata atarken temizlememiz gerekmektedir."

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu da ilçenin en büyük sorunun çözüldüğünü ifade ederek, "İlçemizin en büyük sorunu içme suyu sıkıntısıydı. 2014 yılında büyük bir kuraklık yaşanmış, ara ara sularımız kesilmişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ yaptığı tesisle 50 yıllık su sıkıntımızı bitirmiş oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: AA