Tekirdağ'da 'Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ekonomi Bakanlığı ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri" düzenlendi.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre, TSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Galip Öge, Yönetim Kurulu üyeleri Cemil Koçaş, Kemal Küçük, Tekirdağ TSO Meclis üyeleri, bakanlık yetkilileri, TOBB yetkilileri, genel sekreter İrfan Ekici ve iş dünyasından temsilciler katıldı.

Seminerin ilk bölümünde Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzmanı Eray Çalımlı tarafından ihracatta sağlanan devlet teşvikleri, yardımlarına dair sunum yapıldı.

Sunumda, destek programlarının içerikleri, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, pazar araştırması ve pazara giriş destekleri, küresel tedarik zincirine giriş destekleri, yurt dışı birim, marka ve tanıtım faaliyetleri, yurt dışı fuarlarının desteklenmesi konularında, içerik ve uygulamalar gibi konularda yapılması gerekenler katılımcılarla paylaşıldı.

İkinci bölümünde ise Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Tolga Ceylan, ülke masaları, pazar araştırması, Bulgaristan ve Yunanistan pazarına ihraç imkanlarına ilişkin sunum yaptı.

Seminer, soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Kaynak: AA