Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Geleceği İmar Ederken, Geçmişi De Unutmuyoruz

Kütahya’da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, belediyenin gerçekleştirilen ve devam etmekte olan projeleriyle ilgili bilgiler verdi.

Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Geleceği İmar Ederken, Geçmişi De Unutmuyoruz
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen bir medeniyetin mirasçıları olduklarını belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Devlet dediğimiz kurum, insanlarla bir anlam ifade ediyor. Bu bağlamda Kütahya Belediyesi olarak sivil toplumun gücüne ve tespitlerine inanıyoruz. Buradaki herkes daha iyi bir Kütahya için dertleniyor. Sivil Toplum Kuruluşları ile uyumlu bir çalışma yaparak şehrimizin geleceğini imar ediyoruz. Geleceği imar ederken geçmişi de unutmuyoruz. Biz yerel yöneticiler olarak göreve geldiğimiz günden itibaren katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyerek, Cuma günlerini sadece Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarımıza ayırmaya gayret ediyor, haftanın belirli günlerinde okullarımızdaki öğretmenler ile öğrencilerle bir araya geliyor görüş ve talepleri doğrultusunda hep birlikte kendimize yol haritası oluşturuyoruz.Göreve geldiğimiz 2014 yılından bugüne kadar, Vatandaşlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek adına 2014 ve 2017 yılları arası toplam maliyeti yaklaşık 24 milyon TL olan 79 üst düzey aracı Kütahya Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğüne kazandırdık.Kendi Asfaltımızı kendimiz üreterek, 2014 ve 2015 yılları arasında toplam 265 bin ton asfalt kaplama yapıldı. 2016 yılında 160 bin ton asfalt kaplama, 2017 yılında ise 155 bin ton soğuk ve sıcak asfalt üretim ve serimi yapıldı.Tamamlanan projelerimizden olan Yağmur Suyu Hattı çalışmalarımızda sona gelindi. Bu Proje ile özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi Mahallelerindeki su baskınlarının önüne geçilmiş olacak" dedi.



"4 yılda 168 kültür-sanat etkinliği"

Belediyenin yeni hizmet binasının şehre değer katacağını dile getiren Başkan Kamil Saraçoğlu, "Modern ekipmanlara sahip ilk İtfaiye Binamızı şehrimize kazandırdık. Zığra, İkizhüyük, Geven, Alayunt, Okçu Güveççi, Parmakören, Kumarı, Perli, Yeni Bosna Mahallelerimizdeki çok amaçlı Sosyo Kültürel Evler tamamlandı. Vefa ve Sazak Futbol Sahalarının yapımı tamamlandı. Yunusemre, Lala Hüseyin Paşa, Müderris, Yenidoğan, Osmangazi, Fuatpaşa ve Paşam Sultan Mahallelerimizde Yeni Muhtarlık Hizmet binalarının yapımı tamamlandı. Kültür - Sanat ve Tanıtım Organizasyonları kapsamında 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında toplam 168 etkinlik düzenlendi.

Tamamlanan projelerimizin yanı sıra birçok büyük projemizde devam ediyor. Kütahya Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Kentsel Dönüşüm çalışmaları, Bengüsu Tesisleri, Karadonlu Konak Restorasyon çalışmaları, Kent Giriş Kapıları Projesi, Vefa Mahallesi Üst Geçit Projesi, Ilıca Erkekler Bayanlar Hamamı çalışmaları, Olimpik Yüzme Havuzları Projesi, Zafertepe ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerindeki Yüzme Havuzları İnşaatları, Şehzadeler Güneş Enerjisi Santrali ve Gözlem Evi Projesi, Pazartesi pazaryeri üstü kapatma çalışmaları, Devlet Hatun Hanımlar Lokali, Sukay Park Projesi, Ulu Camii Caddesi Cephe, Altyapı ve Yol Düzenleme Uygulama Projesi, Kütahya Kalesi Restorasyonu, Çevre Düzenleme ve Aydınlatma Projesi gibi birçok projemizde devam ediyor" ifadelerini kullandı. (EFE)
Kaynak: İHA