'Sessiz Çığlıklar' Fotoğraf Sergisi Açıldı

Samsun Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen “Sessiz Çığlıklar” fotoğraf sergisi açıldı.

'Sessiz Çığlıklar' Fotoğraf Sergisi Açıldı
Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12 sınıf El sanatları Teknolojisi öğrencileri tarafından bir AVM’de hazırlanan serginin açılışı Kaymakam Ali Fuat Türkel tarafından yapıldı. Kaymakam Türkel açılışta yaptığı konuşmada, “Annelerimizin, kadınlarımızın, kızlarımızın en ufak bir şiddete kalmaması, onların el üstünde tutulması gereken değerin verilmesi anlamında bir duyarlılık oluşturulmuştur. Bu hassasiyetin devam etmesini temenni ediyoruz.Tüm insanlığa, tüm kadınlarımıza, tüm kızlarımıza, tüm çocuklarımıza, yaşlılarımıza hassasiyetle davranalım. İnsan haklarına yakışmayan eziyet, fena muamele, taciz gibi kötü muamelelerden uzak kalalım. Kadınlarımız her türlü meslekte başarılı bir şekilde icra edilmektedir. Bir kadın şiddete uğruyor, dövülüyür, başka bir şekilde taciz ediliyor ama insanlarımız maalesef duyarsız kalabiliyorlar. Bu konuda hassasiyetimizi gösterelim, duyarsız kalmayalım” şeklinde konuştu.

Kadına şiddetin anlatıldığı resimlerin yanı sıra Bafra’nın iğne oyası çalışmalarının yer aldığı sergi 2 gün açık kalacak.

Açılışa Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sağlık İlçe Müdürü Dr. Aytaç Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, AK Parti İlçe Başkanı Avukat İbrahim Semiz, daire amirleri, Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Melek Çelebi, okul idareci ve öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA