Didim Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Didim Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı yapıldı. Başkan Vekili İbrahim Eray’ın başkanlık ettiği toplantıda Belediyeye ait bazı parkların kiraya verilmesi konusu muhalefet oylarıyla ret edildi.

Didim Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi
Didim Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı Başkan Vekili İbrahim Eray’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın şehir dışında olması sebebiyle toplantıya katılamazken, CHP’li Ercan Atasoy ile DSP’li Mustafa Kıray mazeretli olarak katılmadı. Gündem iki ek madde daha oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a yetki konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemde yer alan “Laubach Park Üzerindeki Halı Saha Spor Tesisleri ile Kafeterya’nın İhaleye Çıkarılması” konusu görüşüldü. Maddeyle ilgili meclise yapılan bilgilendirmede parkın ve halı saha tesislerinin düzenlemesinin maliyet hesaplarına göre yaklaşık 315 bin TL tutacağı dile getirilirken, parkın ve tesislerin belediye tarafından değil alan firmanın yada şahsın yapması ve 10 yıllığına da yerin kiraya verileceği konusunda meclise bilgi sunuldu. Muhalefet meclis üyeleri yerin belediye tarafından neden yapılmadığını ve belediyenin neden işletmediği yönünde muhalefet etti. Madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise Balat Mahallesi 750 Parsel Numaralı 751 m2’lik Taşınmazın İhaleye Çıkarılması konusu görüşüldü. Balat mahallesindeki taşınmazın daha önce fırın olarak kullanıldığı fakat başka amaçla kullanılabileceği bildirilirken, yaklaşık maliyetin 115 bin TL tutacağı dile getirildi.

Madde oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde ise Yeni Mahalle Sınırları İçinde Bulunan Elif Kanlıoğlu Parkı İçinde Oluşturulan Büfe Yeri ve Servis Alanının İhaleye Çıkarılması” konusu ise MHP ve AK Parti grubu ile CHP’li Hatice Gençay’ın oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmedi. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise Efeler Mahallesi Sınırları İçinde Bulunan Şehit Polis Fethi SEKİN Parkı İçerisinde Oluşturulacak Olan Büfe Yeri ve Servis Alanının İhaleye Çıkarılması” konusu MHP ve AK Parti grubu ile CHP’li Hatice Gençay’ın oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmedi.
Kaynak: İHA