Bozbey'den Profil A.Ş. Çalışanlarına 8 Mart Sürprizi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Profil Sanayi A.Ş’nin kadın çalışanları ile buluştu.

Bozbey'den Profil A.Ş. Çalışanlarına 8 Mart Sürprizi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren Profil Sanayi A.Ş’nin Hasanağa OSB’deki tesislerine giden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer karşıladı. Yapılan ziyaretten çok memnun olduklarını söyleyen Sezer, firmalarında 2 yıl önce üretimde daha fazla kadın çalıştırma kararı aldıklarını ve çok başarılı olduklarını söyledi.



Firma çalışanlarının yüzde 20’sinin kadınlardan oluştuğuna vurgu yapan Sezai Sezer, imalatlarının her aşamasında kadınların çalıştığını vurguladı. Firmalarındaki kadınların titizlikleri ile kalite çıtalarını daha da yukarıya taşıdığı belirten Sezer, “Önümüzdeki süreçte, kadın çalışan sayımızı daha da artırmak istiyoruz. Biz cinsiyet ayrımına karşıyız. Kadınlarımızı imalatımızın ağır bedeni işler gerektirmeyen her aşamasında çalışmaya teşvik ediyoruz. Bu politikamız olumlu sonuçlar veriyor. Kadın çalışanlarımızı arttıkça daha huzurlu bir iş ortamımız oldu. Ülkemizin kalkınması için kadınlarımızın iş hayatına girmeleri ve çalışmaları teşvik edilmeli. Firma olarak bu ilke ile hareket ediyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de üretimde kadınlara güvendiği için Profil Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Sezer’e teşekkür etti. Bozbey, “Adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınlarımız ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerdir” dedi.

Pastalı kutlama

Konuşmasının ardından tesiste inceleme de yapan Mustafa Bozbey, daha sonra firma çalışanları ile birlikte 8 Mart pastası kesti. Burada firmanın kadın çalışanlarına seslenen Mustafa Bozbey, “Burada çalışma hayatının içinde erkeklerle birlikte üretim mücadelesi veriyorsunuz. Ülkemizin kalkınması, geleceğimizi daha müreffeh ve aydınlık olması için verdiğiniz mücadeleyi alkışlıyorum” dedi.

Kaynak: İHA