AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam Açıklaması

'(Buldan'ın Afrin harekatı sonrası kadın cinayetlerinin arttığına yönelik iddiası) Bunu önleme tedbirleri konusunda ciddi bir duruş sergilememiz gerekiyor. Bunun nedenlerinin üzerine gitmemiz gerekiyor. Kadına şiddeti, Afrin Harekatıyla bağdaştırmak çok akla ziyan bir açıklama. Bu zihniyet oradaki teröristlere de 'terörist' diyemiyor. Gerek anamuhalefet partisinin kadın liderleri gerekse muhalefetin kadınları, terör örgütü olarak görmüyor. Teröristlere karşı yürütülen temizlik harekatını da makul görmeleri mümkün değil' 'Biz sadece bir günde bir anma yapmıyoruz. Bir günde bir hak mücadelesine destek olmaktan ziyade 7/24, 365 gün kadınlarımızın yanında yer alarak, onların sorunlarına derman olmaya çalışıyoruz. Sahadaki yaptığımız araştırmalarla da kadınlarımızı daha ileriye nasıl götürebiliriz, bunun çabası içindeyiz' 'Sadece Türk kadını için değil, mazlum coğrafyalarda bize ihtiyacı olan tüm kadınlar için bu mücadeleyi veriyoruz. Kadın mücadelesinin de partiler üzeri bir çalışma olduğunu hepimiz biliyoruz. Hem cinslerimize de hangi partide olursa olsun, bu mücadelede birlikte olmayı öneriyoruz. Kapımızın herkese açık olduğunu vurguluyoruz'

AYNUR EKİZ - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Afrin harekatı sonrası kadın cinayetlerinin giderek arttığı yönündeki iddialarına ilişkin, "Bunu önleme tedbirleri konusunda ciddi bir duruş sergilememiz gerekiyor. Bunun nedenlerinin üzerine gitmemiz gerekiyor. Kadına şiddeti, Afrin Harekatıyla bağdaştırmak çok akla ziyan bir açıklama. Bu zihniyet oradaki teröristlere de 'terörist' diyemiyor. Gerek ana muhalefet partisinin kadın liderleri gerekse muhalefetin kadınları, terör örgütü olarak görmüyor. Teröristlere karşı yürütülen temizlik harekatını da makul görmeleri mümkün değil." dedi.

Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir anma günü olduğunun altını çizerek, "Biz 29 kadının bir hak mücadelesi sonrasında vefat edişini her sene anıyoruz. Bu, hak ve özgürlükler noktasında kadınların ne kadar aktif bir şekilde rol aldığını da gösteriyor." ifadesini kullandı.

- "Hangi partide olursa olsun, bu mücadelede birlikte olmayı öneriyoruz"

Cumhuriyetin kuruluşundan bu tarafa kadınların hak ve özgürlüklerin alınması noktasındaki çabalarına işaret eden Çam, her alanda kadın ve erkeğin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması için ciddi bir mücadele içinde olduklarını bildirdi.

Çam, şöyle devam etti:

"Biz, sadece bir günde bir anma yapmıyoruz. Bir günde bir hak mücadelesine destek olmaktan ziyade 7/24, 365 gün kadınlarımızın yanında yer alarak, onların sorunlarına derman olmaya çalışıyoruz. Sahadaki yaptığımız araştırmalarla da kadınlarımızı daha ileriye nasıl götürebiliriz, bunun çabası içindeyiz. Sadece Türk kadını için değil, mazlum coğrafyalarda bize ihtiyacı olan tüm kadınlar için bu mücadeleyi veriyoruz. Kadın mücadelesinin de partiler üzeri bir çalışma olduğunu hepimiz biliyoruz. Hemcinslerimize de hangi partide olursa olsun, bu mücadelede birlikte olmayı öneriyoruz. Kapımızın herkese açık olduğunu vurguluyoruz. Kadın ve erkeklerin tüm alanlarda eşit muameleye tabi tutulması ve hak ettikleri yerlere gelmesi için de omuz omuza mücadele etmelerini diliyorum. İnşallah yapılan tüm çalışmalar yerini bulacaktır."

8 Mart Kadınlar Günü'nün bir kutlama olmadığını, ruhuna uygun bir şekilde anılması gerektiğini vurgulayan Çam, "Kadınları daha ileriye götürebilmek için yapılacak çabaların el birliğiyle kişi, grup ayırt etmeksizin hep birlikte çalışılarak bu mücadelenin verilmesini umut ediyorum." ifadesini kullandı.

- "Savaşlarda ilk zarar gören kadınlar ve çocuklar"

Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen ''Vicdan Konvoyu''na ilişkin Çam, "Suriye'de bir iç savaş söz konusu. Savaşlarda ilk zarar gören kadınlar ve çocuklar oluyor." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı ile Türkiye'nin Suriye halkına kendi ülkelerini teslim edebilmek için çabasına değinen Çam, "Halkımız Suriyeli kardeşlerimize gönüllerini açtılar. Kadınlarımızın, çocuklarımızın kendi ülkelerine dönerek özgürce yaşamaları için gayretimizin sonuçlar getireceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Vicdan Konvoyu" temsilcilerine başarılar dileyen Çam, "Kamuoyu oluşturmak amaçlı yapılan bu çalışmada başarılı olmalarını diliyorum. Parti kadın kolları olarak farklı alanlarda, özellikle mazlum kardeşlerimizin yanında yer almak için bir dik duruş sergiliyoruz. Sivil toplum ayağında da arkadaşlarımızın bu hareketini takdirle karşılıyorum." dedi.

- "Afrin harekatıyla bağdaştırmak akla ziyan bir açıklama"

Çam, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Afrin harekatı sonrası kadın cinayetlerinin giderek arttığı yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine, şu görüşlere yer verdi:

"Bundan önce kayıt dışı olan pek çok konu kayıt altına alınıyor. Hem toplum hem devletimiz tarafından ciddiye alındığını ve müdahale edildiğini görüyoruz. Bunu önleme tedbirleri konusunda ciddi bir duruş sergilememiz gerekiyor. Bunun nedenlerinin üzerine gitmemiz gerekiyor. Kadına şiddeti, Afrin harekatıyla bağdaştırmak çok akla ziyan bir açıklama. Bu zihniyet oradaki teröristlere de 'terörist' diyemiyor. Gerek anamuhalefet partisinin kadın liderleri gerekse muhalefetin kadınları, terör örgütü olarak görmüyor. Temizlik harekatını da makul görmeleri mümkün değil."

Çam, kadın hassasiyeti konusunda bir anlamda taraftar toplamak için bir duruş sergilendiğini belirterek, Buldan'ın açıklamalarının kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA