Suriyelilerin Türkiye'de Dikili Ağacı Olacak

Almanya Uluslararası İş Birliği (GİZ) finansmanlığında Yeşil Avrupa Projesi kapsamında Türkiye’de yaşayan her Suriyeli için toplamda 3 milyon 400 bin fidan dikilecek

Dünyanın daha yaşanabilir bir yer olabilmesi, bir orman gibi kardeşçe yaşama ideali ve bilinciyle 3 Milyon Suriyeli-3 Milyon Fidan projesi kapsamında Türkiye’de 3 milyon 400 bin fidan toprakla buluşacak. Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu GİZ ’in 6 Milyon 160 Bin Euro’luk finansman desteğiyle gerçekleşecek fidan dikiminde bin 600 Suriyeli ve 400 Türk vatandaşı görev alacak. Türkiye’ye göç etmiş olan yaklaşık 3 milyon 400 bin Suriyelinin, kesilen her ağacın yerine bir fidan dikerek; yaşadıkları ülke vatandaşlarıyla duygusal bağ kurmaları sağlanırken, Yeşil Avrupa Projesi’ne de katkı sunulmuş olacak. Projeye ilişkin yapılan açıklamada, “Alman Hükümeti’nin finansman desteğiyle hayata geçen bu önemli projede, Orman Genel Müdürlüğü, fidanların temininden, dikilecekleri alanın sağlanmasına kadar büyük destekler vermektedir. Projenin İstanbul bölümünde, Boğazın iki yakasında bulunan Beykoz Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi de projeye moral ve lojistik destek sağladılar. Gaziantep ilinde yürütülmekte olan ikinci aşama Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek ile sürdürülmektedir. Projenin yerelde uygulanmasında görev alan International Bund ve Türkiye’deki şirketi IBETH ile tüm paydaşların bir araya gelmesini sağlayan Darülaceze Vakfı da yine tüm paydaşların katılımlarıyla 8 Mart’ta 250 yararlanıcı kadınımızla bir etkinlik düzenleyeceklerdir" denildi.

Açıklamada, projenin Gaziantep bölümünün en büyük destekçisinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olduğu belirtilirken, ağaçlandırma alanlarının belirlenmesi ve dikimi için gerekli olan fidanların sağlanmasına kadar uzanan her aşamada belediyeden büyük destek alındığı da vurgulandı.
Kaynak: İHA