Kars Belediyesi'nde Kadınlar Günü Etkinliği

Kars Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Kars Belediyesi'nde Kadınlar Günü Etkinliği
Belediye, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Kars Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Psikolog ve Aile Danışmanı Gizem Karademir, kurumda görevli kadınlara ailede eşler ve çocuklar arası iletişim konusu ile birlikte, kadınların problem çözme becerilerini geliştirme, stresle başa çıkma yolları ve öfke kontrolü gibi konularda bilgilendirme sohbeti yaptı.

Öncelikli olarak eşlerin sorunlarını nasıl çözebileceklerini anlatan Karademir, Hindistan’da kilden bir buzdolabı icat ederek eşini mutlu eden bir adamın mücadelesini örnek verdi. Daha sonra da Hakkari’de 12 kişilik bir ailede yaşayan İrfan Töreci adlı vatandaşın yaşamından küçük bir kesit sunan Karademir, İrfan Töreci’nin 5 yaşında elektrik çarpması sonucu sağ kolunu kaybetmesine rağmen çobanlık yaparak ailesine destek olduğunu ve çok çalışarak, üniversiteye giriş sınavında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmasının hikayesini anlattı.

Gizem Karademir, sunumunda kadınların aile içerisinde yaşadıkları sorunları çözmek için problem çözme envanteri geliştirerek günlük yaşantılarındaki problemlere genel olarak nasıl tepki gösterdiklerini belirlemeye çalışmanın önemine de değindi.

Solonu dolduran kadınlara kağıt kalem dağıtan Psikolog ve Aile Danışmanı Gizem Karademir, kadınlardan ‘her zaman’ ve ‘hiçbir zaman’ cevaplarını vermelerini istedi.

Karademir sunumunu, büyük önder Atatürk’ün “En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı yüksek bir cemiyet halinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder” özdeyişi ile sonlandırdı.

Kars Belediyesi’nin düzenlediği Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, Sosyal Çalışmacı Ömer Şimşek tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Erken ve Zorla evlilik, Kadına Yönelik Şiddetle mücadele konularını içeren seminer düzenleyecek.

Yine 8 Mart Çarşamba günü saat 10.00’da Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda belediyede görevli kadın personele “Benim Adım Malala” adlı Nobel Ödüllü gerçek hayat öyküsünden alınmış filmin gösterimi yapılacak.
Kaynak: İHA