Yalova'da Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, okul çevrelerinde suçla mücadele çalışmalarıyla ilgili olarak, "Bu sene aldığımız önlemlerle birinci dönem verileriyle yüzde 50 oranında bir düşüş daha sağladık. Bu suç oranlarının son derece azaldığı anlamına geliyor." dedi.

Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Sağlık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda Vali Tuğba Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, okul çevrelerinde öğrencilerin uyuşturucu maddeden korunmasına yönelik olarak yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Alınan önlemlerle okul çevrelerinde yaşanan suç oranlarında bir önceki yıla oranla yüzde 50 düşüş sağlandığını aktaran Yılmaz, "Bu sene aldığımız önlemlerle birinci dönem verileriyle yüzde 50 oranında bir düşüş daha sağladık. Bu suç oranlarının son derece azaldığı anlamına geliyor. Amacımız bunu sıfırlamak. Sonuçta hiç bir çocuğumuzun mağdur olmaması için yoğun gayret sarf ediyoruz." diye konuştu.

Yılmaz, kentte çakmak ve çakmak gazının 18 yaşın altındaki çocuklara satışını yasakladıklarını dile getirerek "En kolay temin edilen bağımlılık yaratıcı şeylerden bir tanesi. Çok münferit hadiseler olabilir ama biz bu konuda şimdiden tedbirlerimizi aldık." dedi.

Kaynak: AA