Muğla'da 'Sağlıklı Yaşam' Yürüyüşü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde mehteran eşliğinde "sağlıklı yaşam" yürüyüşü yapıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde 2 kilometrelik güzergahta yapılan yürüyüşe vatandaşlar, lise ve üniversite öğrencileri ilgi gösterdi.

Muğla Müftülüğü mehteran ekibi marş okurken, yürüyüş sırasında öğrenciler bağımlılıkla mücadeleye karşı farkındalık yaratmak için pankartlar taşıdı, vatandaşlar da destek verdi.

Yeşilay Muğla Şubesi Başkanı Şadi Pirci, Muğla'nın bağımlılıkla mücadelede Türkiye'de örnek bir yer haline geldiğini söyledi.

Pirci, sağlıklı yaşam yürüyüşü ile her türlü bağımlılığa dikkati çekerek, toplumu bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yeşilay Haftası'nda farkındalık yaratarak vatandaşlara bağımlılıkla ilgili bilgiler verdiklerini belirten Pirci, "Bu yıl bağımlı olma özgür ol sloganıyla çalışma yürütüyoruz. Amacımız insanlar sağlıklı olsun. Sigaradan, alkolden, kumardan, teknoloji bağımlılığından ve uyuşturucudan uzak durup, mutlu bir hayat yaşasınlar. Yeni nesil, sağlıklı gençler olarak yetişsin." dedi.

Yürüyüş sonunda Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Bağımlılık" konulu, öğrencilerin çizimlerinden oluşan sergi açıldı.

Serginin açılışında konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, yapılan çalışmaların farkındalık yaratma açısından önemli olduğunu belirterek eseri bulunan öğrencileri kutladı.

Civelek, sergide dereceye giren öğrencilere de ödüllerini verdi

Vali Civelek daha sonra sergiyi gezerek resimleri inceledi.

Kaynak: AA