Yaralı Sokak Köpeğine Zabıta Ekipleri Sahip Çıktı

Şırnak’ta vatandaşların yaralı halde bulduğu sokak köpeğine ilk müdahale Şırnak Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapıldı.

Yaralı Sokak Köpeğine Zabıta Ekipleri Sahip Çıktı
Şırnak Gündoğdu Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan bir sokak köpeği ihbarı alan Şırnak Belediyesi Zabıta Ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, belediyeye ait mezbahana bahçesine götürüldü. Sokak köpeğinin daha detaylı tedavi edilebilmesi için Şırnak Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veteriner hekimliğine ulaşılarak köpeğin tedavisine başlandı.

Köpeğe müdahale eden veteriner Durmuş Köküs, köpeğin kafasında, sol arka bacağı ve baldırında çeşitli yaraların olduğunu belirtti.

Köküs; “Hemen tedavisine başladık. Şuanda hayvanımızın durumu iyi. Boğuşma yaraları var. Yaralarını temizledik. Gün geçtikçe de iyiye gideceğini umuyoruz. Ellimizden geldiği kadar tedavisini sağladık. Bundan sonraki tedavileri zamana yayacağız ve hayvanımızı iyileştireceğiz” dedi.

Şırnak Belediyesi zabıta personeli Rezan Bayar, vatandaşların ihbarı ile konudan haberdar olduklarını söyledi.

Bayar, “Alo 153’e gelen ihbar üzerine zabıta ekibi olarak oraya vardık. Köpek yerde yatıyordu ve yaralıydı. Araba çarpmış gibiydi. Veterinerleri çağırdık. Olay yerinden hayvanı araçla belediye mezbahanesine götürdük. Tedavisini yaptık. Şu an durumu iyi yürüyebiliyor. Tam sağlığına kavuştuğu zaman doğal hayatına salacağız” dedi.

Kaynak: İHA