Başkan Demircan Açıklaması 'Sağlıklı Bir Aile İçin Doğru İletişimi Kurmak Önemli'

Beyoğlu Belediyesi tarafından "çocuklara doğru davranış kazandırma” konulu seminere katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Sağlıklı bir aile için, sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için doğru iletişim yöntemlerini kullanmamız gerekiyor" dedi.

Başkan Demircan Açıklaması 'Sağlıklı Bir Aile İçin Doğru İletişimi Kurmak Önemli'
Beyoğlu’nda, vatandaşların kendini daha iyi tanımasına ve duygularını doğru yönlendirmesine yardımcı olmak amacıyla psikolojik seminerler düzenleniyor. Beyoğlu Belediyesi tarafından Semt Konaklarında gerçekleştirilen seminerler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 6’ncısı Uzman Psikolog Derya Yalçınkaya tarafından Piripaşa Semt Konağında verilen “çocuklara doğru davranış kazandırma” konulu seminerde, vatandaşlara ve çocuklarla doğru iletişim kurmanın yöntemleri anlatıldı. Seminere Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katıldı.



"Bunların her biri aslında bir terapi"

İnsanların günlük yaşadığı problemler karşısında psikolojik desteğe ihtiyaç duyabildiğini belirten Başkan Demircan, "Bu gayet doğal bir şey. Önemli olan insanların içerisinde bulunduğu durumu doğru yönetebilmesidir. Dolaysıyla doktorlarımız bunun için var. Ben bunun da bir ihtiyaç olduğunu görüyor ve hissediyorum. Önce aile hekimleri, sonra sağlıklı beslenme, şimdi de psikolojik destek merkezleri. Bunların her biri aslında bir terapi, her biri özel ve hepimizin ihtiyaç duyduğu genel şeyler” dedi.



"Hedefimiz bu tip eğitici programları daha da sıklaştırmak"

Başkan Demircan, "Sağlıklı bir aile için, sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için doğru iletişimi kurmamız gerekiyor. Onun için de eğitime ihtiyacımız var. Çünkü insan insanla beraber ve insan insanın kurdu değil, insan tek başına bir varlık değil. İnsan ailesiyle ve çevresiyle beraber yaşamını sürdürmek zorunda. Eğitim illa okulda olmuyor. Beyoğlu Belediyesi olarak Semt Konaklarımızda vatandaşlarımız için birçok eğitici kurslar ve seminerler düzenliyoruz. Şimdi de psikolojik seminerler düzenlemeye başladık. Hedefimiz bu tip eğitici programları daha da sıklaştırmak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA