Kavak'ta Taşımalı Eğitim Toplantısı

Kavak'ta okul müdürlerine yönelik taşımalı eğitim bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Şube Müdürü Abdullah Yangöz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitime Erişim Yönetmeliği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Öğrencilerin daha güvenli ve rahat bir ortamda taşınmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Yangöz, "Öğrencilerimizin evlerinden okullara, okullarından evlerine gitmelerini sağlamak hepimize düşen en önemli görev. Taşınan çocuklar hepimizin çocuklarıdır." dedi.

Servis taşımacılığının zor ve sorumluluk isteyen bir iş olduğuna dikkati çeken Yangöz, bu nedenle yaptıkları denetimleri eğitim öğretim sezonu boyunca sürdüreceklerini vurguladı.

Okula gelen servis araçlarının denetiminden birinci derece sorumlu olan kişinin ilgili müdür yardımcıları ve o günkü nöbetçi öğretmenler olduğunu anlatan Yangöz, "Taşımalı eğitimle ilgili taşıma kapsamındaki tüm okul idarelerinin gerek teknik şartnameyi, gerekse yönetmeliği iyice incelemeleri ve taşıma işlerinin ilgili şartname ve yönetmelik doğrultusunda yapılmasında üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekmektedir." diye konuştu.

Toplantı, okul müdürlerinin yapılan ve yapılacak projeler ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA