Kastamonu'da 'Mehmet Feyzi Efendi' Konferansı Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunda "Kastamonu'nun İlim ve İrfan Güneşi Mehmet Feyzi Efendi" konulu konferans düzenlendi.

Okul Müdürü Prof. Dr. Orhan Küçük, programda yaptığı konuşmada, 1912 yılında Kastamonu'da doğan Mehmet Feyzi Efendi'nin kentin manevi mimarlarından olduğunu belirtti.

Mehmet Feyzi Efendi'nin, ilim insanı ve örnek bir şahsiyet olduğunu aktaran Küçük, "Yüksekokulumuzun bahar dönemi konferanslarından ikincisinde, Kastamonu'nun manevi değerlerinden Mehmet Feyzi Efendi'yi anlatmak istedik. İçinde bulunduğumuz ay itibarıyla ölüm yıl dönümünde kendisini anma, yüksek fikirlerinden faydalanma adına bu konferansı gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Prof. Dr. Küçük, Mehmet Feyzi'nin en zorlu dönemde bile imanı anlatmayı bırakmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Mehmet Feyzi Efendi, iman esaslarına sımsıkı bağlı, bu konuya inanmış birisi. En önemlisi Müslümanım demiş, müminim demiş. Bundan daha güzel bir söz var mı? Bediüzzaman'ın sır katibidir, onun en yakınında bulunmuş has kardeşim dediği kıymetli bir talebesi, kardeşidir. Zamanın önemli isimlerinden ders almış, ilme müştak şahsiyettir.

Ülkesini ve milletini seven, Kastamonulu bir vatan evladıdır, sevdalısıdır. En zorlu dönemlerde, iman anlatmayı bırakmamış, hayatının her anında okumayı tavsiye etmiş ilim adamdır. Engin kalpli bir alimdir. Kendine has duruşuyla sözüne güvenilir bir alimdir, gönül eridir, hassas bir kuldur."

Konferansa, Abana Belediye Başkanı Altan Erdoğan, Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Erol, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA