Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Barışan Malazgirt'te

Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Muş’un Malazgirt ilçesini ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen Muş Şube Başkanı Barışan Malazgirt'te
Ziyaret için geldiği Malazgirt ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Başkan Barışan, Eğitim Bir-Sen Malazgirt İlçe Başkanı Erhan Arslan ve üyeler ile Ak Parti Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz ve parti teşkilatını ziyaret ettiler.

Başkan Barışan burada yaptığı açıklamada: ”Ülkemiz 2002’den sonra süregelen vesayetin saldırılarına maruz kalarak birçok engel atlattı. Darbe ve muhtıra girişimleriyle dize getirilmek, kaos ve kargaşaya sürüklenmek istendi. Neyin nereden kaynaklandığını, kimlerin bu olayları tetiklediğini bilen bir teşkilatız. Bu teşkilat ile ilgili kendi sığ dünyalarında cümle kuranlar bin düşünüp bir söylemeli. Burada bu yükü omuzlayanların hiç bir hesapları yoktur. 2002’den sonra bu ülkede birçok defa mühendislik yapılarak, toplum korkutularak dizayn edilmek istendi. Her defasında milletin ve millet iradesinin yanında durduk, bunların tamamında dalga kıran olduk. 15 Temmuz işgal hareketiyle ülkemiz amansız, nefes alamayacak bir şekilde bitirilmek istendi. Ama bu millet, tarihte eşi görülmemiş destansı bir mücadele sergileyerek, bağımsızlığına sarıldığı gibi vatanını asla ve asla teslim etmedi. Her zaman milletin yanında duran bir sendika olarak 15 Temmuz’da maliyet hesabı yapmadan, ‘Azıcık bekleyelim, duruma bakalım, ona göre pozisyon alırız’ ikileminde kalmadan, ‘Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür, millet iradesinin yanında darbenin karşısında olma günüdür’ diyerek meydanlara çıkan bir teşkilat olduk. Kabulünüzden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, eğitimcilerin, vatandaşların ve siyasetçilerin bu süreçte kenetleşme zamanı olduğunu ifade ederek, "Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan dediği her şeye harfiyen katlıyorum. Allah ülkemize böylesi kara günleri bir daha yaşatmasın. Artık birlik beraberlik zamanıdır. Eğitimcilerin, vatandaşların ve siyasetçilerin bu süreçte kenetleşme zamanı gelmiş ve çoktan geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Artık birlik zamanı" dedi.



"Yetim projesi çok kıymetlidir"

Daha sonra ilçe milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’yı makamında ziyaret eden Başkan Barışan ve ilçe temsilcilik üyeleri, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğün yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Müdür Kaya’ya teşekkür ettiler.

Başkan Barışan Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya’dan ‘Yetim Projesi’ kampanyasına destek vermesini istedi. Başkan Barışan,” Memur- Sen aynı zamanda merhamet sendir. Bunu dünyanın dört bir yanına ve yurt içinde yaptığımız yardımlarla gösteren bir teşkilatız. Onun için sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Mesela bizim en çok önem verdiğimiz projelerden bir tanesi ’Yetim projesidir’. Bu proje, çok kıymetli bir adımdır. Dünyada imkân sahiplerinin himaye ettiği milyonlarca yetim olabilir ama bu bir çocuğun harçlığından artırdığı parayı, yetim kardeşi için kumbarasına atması kadar değerli midir bilmiyorum. Bu projede il olarak yeterli düzeyde değiliz. İHH bugün ülkemizde ve dünya genelinde 90 bin yetim çocuğa bakıyor. Bugün dünya genelinde Kiliseler Birliği’nin baktığı çocuk sayısı 4 milyondur. İki olayı kıyasladığımızda aralarında azımsanamayacak kadar çok büyük fark var. Yetimin yüzünü güldürmeli, iyilikte yarışan sınıfları artırmalıyız. Bir yetimi himaye etmek zor değil. Sadece daha büyük bir duyarlılık gerekiyor. 90 TL gibi bir ücretle hem yetimi hem de onun ailesini gıdayla buluşturabiliyorsunuz. Ten rengimiz farklı olabilir ama gözyaşının rengi dünyanın her yerinde aynıdır. Kabulünüzden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, ‘Yetim Projesi’ çok önemli bir çalışma olmuştur. Bizde ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak bu projeye her zaman destek vereceğiz" dedi.

Kaynak: İHA