İzol Aşiretinden Zeytin Dalı Harekatına Tam Destek

Dünya genelinde 3 milyonun üzerinde mensubu bulunan İzol aşiretinin genç sözcüsü ve iş adamı Ramazan İzol, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı hakkında değerlendirmelerde bulunarak operasyona tam destek verdiklerini kaydetti.

İzol Aşiretinden Zeytin Dalı Harekatına Tam Destek
“Ülkemizin sınırları bizim namusumuzdur ve biz bu sınırları korumakla mükellefiz” diyen İzol aşiretinin genç sözcülerinden Ramazan İzol, “Eğer bizim sınırlarımızda tehditler söz konusuysa ve bir terör yapılanması varsa bu bizim namusumuzu zedeleyici hareketlerin olduğu anlamına gelir. Onu muhafaza etmek bu devletin başındaki insan ve içinde yaşayan millet için mecburidir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatını İzol aşireti olarak sonuna kadar desteklediklerini belirten Güney Doğu Bölgesi’nin kanaat önderlerinden olan Ramazan İzol, “Bölgede yaklaşık 3 milyona yakın nüfusumuz bulunmaktadır. Bunun dışında bizler bugün olduğu gibi her zaman devletimizin yanında olduk. İzol aşiretinin çıkış noktası Kuzey Irak Bölgesi olduğu için o bölgelerde yüz binleri aşkın akrabamız bulunmaktadır. Biz onlarla bu süreçte birçok görüşmeler yaptık. Elhamdülillah hepsinin destekleri tamdır” dedi.

Diğer kanaat önderlerini de destek vermeye çağıran İzol, “Bizim gibi kanaat önderlerinin ve aile büyüklerinin çıkıp devletimizin yanında olduklarını dile getirmeleri gerekiyor. Elbette yanında olduklarını biliyoruz ve eminiz ama bunu açık etsinler ve dile getirsinler. Bu sayede açık etmeyen diğer kanaat önderlerini de cesaretlendirmiş oluruz. Biz asla ama asla teröre destek vermiyoruz. Terörü destekleyenleri de yanımıza yaklaştırmıyoruz. PKK bir terör örgütüdür ve bu ülkeye zarar vermeye çalışmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’nin sınırlarını ihlal etmeye çalışan ve içten yapılanarak ülkenin bölünmesini isteyen her grubun kendileri için terör örgütü olduğunu açıklayan İzol, “Bu nedenle İzol aşireti olarak bu operasyonu destekliyoruz. Elimizden ne gelirse de yapmaya hazırız. Görev olarak üzerimize ne düşerse ailemizin bütün üyeleri vatan, memleket, din, vicdan, ülkemizin huzuru için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Allah orada çalışan askerlerimizin yardımcısı olsun ve destek veren tüm halktan da Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA