Belediyeden Hayvanlara Modern Barınak

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 117 dönüm alan üzerine inşa edilecek hayvan barınağının 43 dönümlük ilk etabı tamamlandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 117 dönüm alan üzerine inşa edilecek hayvan barınağının 2 bin köpeğin barınacağı 43 dönümlük ilk etabında sona gelindi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2 bin köpek, 500 kedi, 100 at ve eşek ile yabani hayvanların tedavisinin yanı sıra aşılama, bakım ve rehabilitasyonunun yapılacağı tesiste çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Çukurova ilçesi Söğütlü mevkisindeki 117 dönüm alan üzerine inşa edilecek barınağın 2 bin köpeğin barınacağı 43 dönümlük ilk etabının tamamlandığı aktırılan açıklamada, burada ziyaretçi salonu, kafeterya, köpekleri sahiplendirme alanı, klinik, ameliyathane, aşılama ve kısırlaştırma ünitesi, mutfak ve soğuk hava deposu ile 35 dönüm doğal yaşam alanı yer alacağı ifade edildi.

Açıklamada, ikinci etapta 39 dönüm alana inşa edilecek kedi barınağında, 500 kedinin koruma altına alınacağı, 3 büyük kedi evi, klinik, ameliyathane, aşılama ve kısırlaştırma ünitesinin bulunacağı bildirildi.

At ve eşekler için ayrı ayrı haralar yapılacağı vurgulanan açıklamada, yaklaşık 100 at ve eşeğin barınacağı alanda hazırlanacak iki padokta engelliler için atlı terapi faaliyetleri gerçekleştirileceği kaydedildi.
Kaynak: AA