Başkan Çelik Tecrübelerini Lise Öğrencileriyle Paylaştı

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği "Kariyer Günleri" programına konuk olarak, tecrübelerini lise öğrencileriyle paylaştı.

Başkan Çelik Tecrübelerini Lise Öğrencileriyle Paylaştı
Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin "Kariyer Günleri" programının bu haftaki konuğu Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik oldu. M. Celalettin Ökten Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Başkan Çelik, öğrencilik yıllarında yaşadıklarını ve tecrübelerini öğrencilere anlattı. Kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Manisa İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversitede İlahiyat bölümünü okudum. O dönemlerdeki hayalim okulu bitirip öğretmen olmak ve yeni nesiller yetiştirmekti. Ancak bizim öğrencilik dönemimizde 28 Şubat post modern darbe denen bir süreç yaşandı. Halkın oyları ile seçilmiş olan meşru hükümet baskılarla düşürüldü. Ardından gelen hükümette 28 Şubat sürecinin bin yıl süreceğini söyleyerek, Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında alınan kararlar neticesinde de o dönemde imam hatiplerin orta kısımları kapatıldı. O dönemde okuyan imam hatipliler bir baskı dönemi yaşayarak adeta dışlandılar. Bizimle birlikte ilahiyat okuyup da öğretmenlik hayali kuranlar hepsinin hayalleri yıkıldı. Okulun bitmesinin ardından iş hayatına atılarak ticaretle uğraşmaya başladık. Ticaret ile birlikte hayatımızı idame ettirirken bir diğer yandan ülkemizin daha güzel yarınlara hazırlanması için siyasete atıldık. Rabbimin izniyle, birilerinin engellemesi ile öğretmen bile olamayan imam hatipliler, bugün bu necip milletin oyları ve destekleri ile hem ülkeyi hem de şehirleri yönetiyorlar” dedi.

Siyasi ve ticari tecrübelerini öğrencilere anlattıktan sonra, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, öğrencilere belediyecilik çalışmaları hakkında bilgiler vererek başarılı olmanın yollarını anlattı.
Kaynak: İHA