Çankırı'da Kütüphane Haftası Kutlandı

Çankırı'da, Kütüphane Haftası düzenlenen programla kutlandı.

Kütüphane Haftası dolayısıyla 100. Yıl Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Çankırı Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz, programda yaptığı konuşmada, okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir nesil yetiştirilmesinde kütüphanelerin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Halk kütüphanelerinin görevlerinden birinin de okuma alışkanlığını tabana yaymak, halkın dikkatini belirli konulara çekebilmek için halkı özendirici ve bilinçlendirici kültürel faaliyetler yapmak olduğunu belirten Kapusuz, şunları kaydetti:

"Her kütüphanenin işlev ve amaçlarının farklı olduğu gibi halk kütüphanelerinin işlev ve amaçları da farklıdır. Ama ne yazık ki hala birçok insan halk kütüphanelerini okul kütüphaneleri ile birbirine karıştırılmaktadır. Halk kütüphaneleri ses çıkarmadan oturulan, sadece ders çalışılan ya da sadece kitap alıp-verilen yerler olmaktan çıkıp günümüz modern anlayışına göre insanların yaşamsal alanları arasında yer almalıdır. Kütüphanelerimiz bu amacına ulaşabilmek için her türlü teknolojiden yararlanmaktadır."

Konuşmanın ardından il özel idaresi katkısıyla kütüphaneye kazandırılan yeni kitaplardan oluşan sergi açıldı.

Törene, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Vekili Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Bozkurt ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA