Gençlik Ve Spor Bayramı'na Çankaya'dan Büyük Turnuva

Çankaya Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında okullar arasında spor turnuvası düzenliyor. Devlet ve özel tüm liselerin katılabileceği futbol, basketbol ve voleybol turnuvalarına başvurular başladı.

Çankaya Belediyesi 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi düzenleyeceği turnuvalar ile liseleri müsabakaya çağırıyor. Turnuvalar futbol (erkek), basketbol (erkek-kadın), voleybol (kadın) olmak üzere dört branşta gerçekleşecek. Yaklaşık bin 200 sporcunun katılması beklenen turnuvalar, Çankaya’da liseler arası birlikteliği, dostluğu, sporun disiplinini ve ahlakını yaymayı hedefliyor.

"Hizmetlerimiz bugüne hedeflerimiz yarınlara yönelik"

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Çankaya’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını cumhuriyetin yarınları gençlerle birlikte kutlayacağını vurgulayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Hizmetlerimiz bugüne hedeflerimiz yarınlara yönelik. İlçemizde düzenleyeceğimiz spor turnuvası ile gençlerimize birliktelik, takım ruhu ve dayanışma duygularını yaşatmak istiyoruz. Sporu ve sporcuyu her zaman destekliyoruz. Spor yapan genç arkadaşlarımızın spordaki başarısı okul hayatlarına da olumlu yansır. Aynı zamanda gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutar. Biz gençlerimizin rekabet ortamında yarışarak başarma duygusunu da yaşamalarını istiyoruz. Okullarımızı ve gençlerimizi turnuvamıza davet ediyorum. Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da gerçekleştirdiğimiz projelere gençlerimizle birlikte imza atmak istiyoruz” diye konuştu.



Dereceye girenlere yaz tatili

Futbol, basketbol ve voleybol alanlarında düzenlenecek turnuvalara tüm devlet ve özel okullar katılabilecek. Birinci olan takımlar yaz tatili, dereceye girenler de kupa ile ödüllendirilecek. 30 Mart tarihine kadar başvuruların alınacağı turnuvalar için katılımcı okullar ve takımlar 2 Nisan günü ilan edilecek. Turnuvalar 24-27 Nisan ve 2-11 Mayıs tarihleri arası Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Atatürk Parkı’ndaki tesislerde 16.00-19.30 saatleri arası gerçekleştirilecek. Çankaya Belediyesi tüm sporculara forma, şort ve çorap hediye edecek.

Müracaatlar şahsen veya 458 89 90 numaralı faks ile Çankaya Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılabilecek.
Kaynak: İHA