Üniversite Öğrencileri Terör Destekçilerini Kınadı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Şubesi üyeleri öncülüğünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, Türk Ordusunun Afrin'de elde ettiği zaferi kutlamak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde lokum dağıtmak isteyen öğrencilere yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Öğrenciler adına açıklama yapan TÜGVA Koordinatörü Oğuzhan Ak, Türk Ordusunun, Afrin'i zalimlerin elinden kurtarmak üzere başlattığı Zeytin Dalı Harekatının 62. gününde zaferle sonuçlandığını belirtti.

Bu süreçte Türk askerinin, savaş ahlakının ne olduğunu tüm dünyaya öğrettiğini ifade eden Ak, "Dünya ordularını imrendiren nice taktik ve strateji başarısı, Afrin yerleşim merkezinin, zalim PKK-YPGli teröristlerin işgalinden kurtarılmasıyla birlikte büyük bir zaferle taçlandırılmıştır." dedi.

Elde edilen zaferin, ülkenin dört bir yanında çeşitli şekillerde kutlandığını ifade eden Ak, aynı şekilde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, kampüste lokum dağıtmak istediğini ancak terör sevicilerin sahneye çıktığını belirterek şunları kaydetti:

"Şanlı zafere gölge düşürebilme rüyası ile kardeşlerimizin standına saldırmışlardır. Bilinmelidir ki Türkiye gençliği, ordusunun nice vatan evlatlarını şehit vermek sureti ile sahada elde ettiği zaferleri, üniversitelerde müdafaa etmekten bir an dahi geri durmayacaktır.

Nasıl ki ordumuz Afrin'de küresel emperyalistlere karşı cephe cephe mücadele ediyorsa, bizler de amfilerde, dersliklerde, atölyelerde, laboratuvarlarda, ilim sahalarında mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Bu mücadelemizi sürdürürken ordumuza, şairin de dediği gibi seslenmekten çekinmeyeceğiz; 'Sen oradan kıracaksın zinciri ben buradan. Bir gün mutlaka kavuşacak ellerimiz. Her şey aydınlığa çıkmak için, her şey mutlak bir için."

Kaynak: AA