Şehit Aileleri Ve Gaziler Onuruna Yemek Düzenledi

Malatya Valisi Ali Kaban, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Malatya Orduevi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Kaban, 103 yıl önce ülke toprağını ele geçirmek için bir takım güçlerin saldırıya geçerek Çanakkale Boğazı'nı geçmeye çalıştığını anımsatarak, vatan evlatlarının bunlara geçit vermediğine belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle başarılı şekilde mücadele ettiğine dikkati çeken Kaban, "Afrin başladı ve işte Afrin'i de yüzünün akıyla bitirdiler. Bunlar gerçekten kahraman, gerçek kahramanlar işte burada. İsmail Metin Temel Paşamızı göremiyoruz bile. Niye, aünkü sürekli sınırdaydı. Ben 9 aydır buradayım 9 kere görmedik. Malatya olarak ne kadar övünsek azdır." ifadelerini kullandı.

Garnizon ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ise 103 yıl önce ordunun destan yazdığını bildirerek, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Çanakkale'de akabinde İstiklal Harbi'nde hayatını yitirenlere şükranlarımızı sundu.

Ülkenin bölünmez bütünlüğü için 30 yıldır terörle mücadele edildiğini aktaran Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"2. Ordu Komutanlığı birlikleri bu anlamlı günde, Afrin'de kendisine verilen görevi, hudutlarımızı tehdit eden unsurları, coğrafyamızı tehdit eden unsurları hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla bu harekatı alnının akıyla başarıyla yönlendirdi. Şu anda genel kontrol yapacak şekilde tedbirler almaktadır. Bu anlamlı güne denk geldiği içinde dünkü başarı bizi son derece mutlu etti. Bu hareketin başında bulunan Sayın Ordu Komutanı Metin Temel komutanımızın da selamlarını onun elçisi, bir çalışma arkadaşı olarak sizlere iletiyorum."

Konuşmaların ardından program sonunda İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından dua edildi.

Kaynak: AA