Trakya Tanıtım Günleri'nin Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakyalılar Vakfı tarafından 19-22 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek 1. Trakya Tanıtım Günleri kapsamında hazırlık toplantısı yapıldı.

Trakya Tanıtım Günleri'nin Hazırlık Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ Ticaret Borsasında düzenlenen toplantıya Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Metin Akgün, Ayşe Doğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç, ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nin tanıtımının yapılması konusunda Trakyalılar Vakfıyla birlikte ortak çalışma yaptıklarını ifade etti.

Vali Ceylan ise, “Trakyamızı bizim tanıtmamız gerekiyor. Bu amaçla da biz Kalkınma Ajansımız ile belediye başkanlarımız, ticaret odalarımız ve valilerimiz ile birlikte konu Trakyalılar Vakfı tarafından da gündeme getirilince bu konu ile ilgili bir çalışma yapıldı. Vakıftaki arkadaşlarımızda özveri ile çalıştılar ajansta da bu konu tartışıldı, vekillerimize anlatıldı. Bu tanıtım günlerinde maalesef bir takım handikaplar var. Eğer biz tanıtım günlerinde kendi ilimizi tanıtacak olan firmaları oraya götüremesek burada o işi yapan profesyonel firmalar var. Onlar oraya Trakya peyniri diye başka peynir getirip satabiliyorlar. Eğer biz sahip çıkmazsak, kendi ürünlerimize orada tanıtmaz isek o açıdan bizim buradaki asıl hedefimiz Trakyalı firmaların orada katılımını ve bölgemizin gerçek değerlerini orada sunulmasını sağlamaktır. O açıdan bu toplantıyı yapma ihtiyacı duyduk” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak da toplantıda yaptığı konuşmada, “Büyükşehirin ikinci ve üçüncü dönemlerinde merkezi idarenin de yatırımları ile birlikte yatırımlar ile şehirler arası yarışacak konuma gelecektir. İşte bu organizasyon o yarışmanın temelini atması konusunda çok önemli, yani şu tanıtım günleri ama ben böylesi bir Tekirdağ’ın şaha kalktığı, atağa kalktığı bir dönemde gelecekte de Türkiye’nin sayılı vilayetleriyle yarışacak kıvama gelecektir. İkinci ve üçüncü dönemlerde ondan sonra da Avrupa’ya tabii onun için de bu organizasyonun biraz daha erken başlaması gerekirdi. Böylesi önemli organizasyonun daha önce, bir ay öncesi denseydi keşke arkadaş topla belediye başkanlarını hazırlan da gel, tabii biz kendimize göre bir çalışma yaptık ama bizim yerel yönetimler olarak gerçekten çok önemli tanıtıma ihtiyacımız var. O konuda da iyi durumdayız. Şimdi Ankara’daki bu organizasyonda aktif görev ve yer alacağız hiç şüpheniz olmasın” dedi.

Toplantı fikir alışverişinin yapılmasının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA