EXPO Alanını Sağlık Turizmine Kazandırabilir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, EXPO 2016 Antalya sergi alanının sağlık turizmine kazandırılabileceğini belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Genç İşadamları Derneğinin (ANTGİAD) 2018 Yılı 1. Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı'na katılan Başkan Türel, projelerini anlattı.

İş adamlarının sorularını yanıtlayan Türel, Antalya'nın ufkunu açacak, geleceğe taşıyacak projelerle meşgul olduklarını, yat limanları, kruvaziyer liman, kent merkezi projeleriyle çağdaş raylı sistemlerle ve kentsel dönüşümlerle Antalya'ya yeni bir vizyon ortaya koyduklarını söyledi.

Konyaaltı Sahil Projesi inşaatında bin kişinin çalıştığını aktaran Türel, "Yatırımın istihdama katkısına çok çarpıcı bir örnek. Birileri aman bu Konyaaltı Sahili Projesi'ni yapma diye eylem yapıyorlar. Hemen yanı başında bin tane kardeşimiz o işten ekmek yiyor." diye konuştu.

Toplantıda, ANTGİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Türel, EXPO alanının sağlık turizmine kazandırılması yönündeki soruyu, şöyle yanıtladı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Antalya ziyaretinde de 'Büyükşehir Belediyemizin de içinde olduğu bir şekilde burayı yeniden Antalya'ya, Türkiye'ye dünyaya kazandıralım' diye ifade ettiler. Turizm ya da sağlık merkezi ikisini de düşünebiliriz. Belki bir üniversite kampüsü yapmak suretiyle özellikle sağlık turizmine yönelik fakülteleri orada oluşturmak suretiyle bu alanı Antalya'ya kazandırabiliriz. Bunun çalışmalarını yürütüyoruz."

Kent merkezindeki parça parça olan bisiklet yollarını, bir bütün haline getirecek bir proje de hazırladıklarını aktaran Türel, "Konyaaltı limandan bisikletinizle çıktığınızda Lara Kundu sahiline kadar aralıksız bisiklet yoluyla ulaşılabilir bir ring oluşturuyoruz. Bir ucu da kuzeye Kepez'e uzanacak. Bisiklet otoparkları da oluşturmak suretiyle kent merkezinde bir yaşam canlılığı ve hareketliliği sağlayacağız." dedi.

Kaynak: AA