Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi

Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından 2016 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Akçasu Deresi Çevre Düzenleme Projesi"nde çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin tamamlanmasıyla Akçasu mevkisinin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacağını söyledi.

Akçasu Deresi'nin ıslah çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade eden Kaymakam Ürkmezer, "Safranbolu UNESCO Dünya Miras Şehri Listesinde olan bir kent. Her yıl yüzlerce turist ağırlıyoruz. Bu sayede ekonomimize önemli ölçüde katkı sağlamış oluyoruz. Safranbolu'nun tarihi evleri dışında turistlerin en çok ilgisini çeken Hıdırlık Tepesi, Cam Teras, İncekaya Su Kemeri ve Bulak Mencilis Mağarasından sonra en çok ziyaret edilecek yerler arasına Akçasu Deresini de dahil etmiş olacağız." diye konuştu.

Ürkmezer, ülke için yapılacak en faydalı işin, yaşadıkları şehre, insanıyla ve fiziki yapılandırmalarla sahip çıkmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA