Uluslararası Resim, Hikâye Ve Şiir Yarışmalarının Kazananları Belli Oldu

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen; sanat ve edebiyat dünyasında marka hâline gelen Geleneksel Yağlı Boya Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarının sonuçları açıklandı.

Uluslararası Resim, Hikâye Ve Şiir Yarışmalarının Kazananları Belli Oldu
Her yıl düzenlediği yarışmalarla sanat ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler ve eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Yağlı Boya Resim, Hikâye ve Şiir yarışmaları sona erdi. Yetenek sahibi kişilerin eserlerinin kültür ve sanat dünyasına kazandırılması açısından büyük öneme sahip yarışmalara, ülkemiz edebiyat ve sanat çevrelerinin yanı sıra yurt dışından da katılımlar gerçekleşti. Bu yıl yağlı boya resim yarışmasına 87 eser katılırken, hikâye yarışmasına bin 900 adet hikâye, şiir yarışmasına ise 2 bin 562 adet şiir gönderildi. Alanında uzman bir sanatçı ve akademisyen kadronun seçici kurulunda bulunduğu yarışmalarda uzun süren değerlendirmeler sonunda, dereceye giren eserler belli oldu. Yarışmaların ödül töreni bilgisi ise, ileri ki günlerde internet sitesinden duyurulacak.

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Malazgirt’ten 2071’e, Anadolu’yu Türk İslam Yurdu Kılan Fetih Ruhu” konulu Geleneksel 14’üncü Yağlı Boya Resim Yarışması seçici kurulu, 11 Mart tarihinde Ümraniye Belediye binasında toplandı.

Üyeler, yarışmaya gönderilen 87 eseri aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutarak ilk elemede seçilen 35 eser ikinci kez değerlendirmeye alındı. İkinci tur değerlendirmede seçilen 25 eser ödül ve mansiyon için üçüncü tur değerlendirmesine alındı. Üçüncü turda yapılan oylama sonucunda isimleri belirtilen sanatçıların eserlerine 1’inci 2’nci ve 3’üncülük ödülleri ve 22 mansiyon verilmesine oy birliği ile karar verildi.



Ümraniye Belediyesi “Serbest” konulu 14’üncü Geleneksel Hikâye Yarışması sonuçları

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen, “Serbest” konulu 14. Geleneksel Hikâye Yarışması Seçici Kurulu, 10 Mart Cumartesi günü Ümraniye Belediyesi’nde toplandı. Seçici Kurul yaptığı değerlendirmede, 1. 2. ve 3. olan eserleri ve 10 mansiyon eseri belirledi.

Yarışma sonucunda isimleri belirtilen katılımcıların eserlerine ödül ve mansiyonların verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen,  “Dünyada Merhametin Tükenişi ve Merhamet Timsali Türkiye” Konulu 14’üncü Geleneksel Şiir Yarışması jürisi, 9 Mart Cuma günü Ümraniye Belediyesi’nde toplandı. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, isimleri belirtilen katılımcıların ismi geçen eserlerine ödül ve mansiyon verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Kaynak: İHA