Turkcell'den Denizli'ye Fiber Yatırım

Turkcell, Denizli'de bugüne kadar yaptığı 70 milyon liralık yatırımla fiber ağını 545 kilometreye ulaştırdı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar fiber altyapıya 5,8 milyar lira yatırım yapan şirket Türkiye'de toplam 40 bin kilometreyi bulan fiber ağını 3 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar ulaştırdı.

Turkcell'in Denizli'de bugüne kadar yaptığı 70 milyon liralık yatırımla fiber ağını 545 kilometreye ulaştırdığı bildirilen açıklamada, görüşlerine yer verilen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin hak ettiği gerçek fiberi insanlarımızla buluşturmak için Türkiye çapında başlattığımız seferberliği tüm hızıyla sürdürüyoruz. Bugüne kadar yaptığımız 5,8 milyar liralık yatırımın tek amacı ülke insanımızın hızlı ve kesintisiz biçimde bilgiye ulaşabilmesini sağlayarak Türkiye'nin dijitalleşmesinin önünü açmak. Bunu sağlamanın yolu da hanelerin kapısına kadar gerçek fiber interneti götürmekten geçiyor. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye genelindeki 3 milyon 50 bin hanenin kapısına gerçek fiberi getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'yi kapsayan fiber ağımızın uzunluğu ise yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı."

Türkiye'nin yüzde 41'ine fiber hizmeti götürdüklerine dikkati çeken Erkan, "Eve kadar fiber olarak adlandırılan gerçek fiberde liderliğimiz sürdürüyoruz. Kaliteli ve kesintisiz altyapı hizmetimizin yanı sıra sunduğumuz ürün ve hizmetlerle farklılaşan gerçek fiber interneti ülkemizdeki tüm hanelere taşımayı hedefliyoruz. Denizli'de bugüne kadar yaptığımız 70 milyon liralık yatırımla Turkcell olarak fiber ağımızı 545 kilometreye ulaştırdık. Fiber internet Denizli'de 25 bin haneye girdi." dedi.

Kaynak: AA