Bilim Merkezinin Yeri Belirlendi

Trabzon Büyükşehir Belediyesince kurulacak Bilim Merkezi, 100. Yıl Parkı'nın kuzeyindeki karayolunun alt kısmında inşa edilecek Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: 'Bilim Merkezi Trabzon'a ve bölgeye yakışır bir merkez olarak dizayn edilecek'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentte kurulacak Bilim Merkezinin, 100. Yıl Parkı'nın kuzeyindeki karayolunun alt kısmında, Trabzon ve bölgeye yakışır şekilde dizayn edileceğini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hayata geçirmek istedikleri Bilim Merkezi Projesi'nde çok önemli bir aşamanın geride bırakıldığını ifade etti.

Projede kendileri için her şeyden önce bilim merkezinin yerinin çok önemli bir konu olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, 7'den 77'ye kadar herkesin rahatça gelip hem teorik hem de uygulamalı çalışma yürütebileceği bir bilim merkezi yapılmasını arzu ettiklerini belirtti.

Gümrükçüoğlu, bu projede kamu otoritesi olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK ile muhatap olduklarını ve bakanlığın değişen yönetmeliklerine göre hazırladıkları proje için görüşmelerin sürekli devam etiğini anlattı.

Çalışmalar sonucuda sundukları projenin TÜBİTAK tarafından oy birliğiyle onaylanarak, "çok iyi ve doğru bir çalışma olarak, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca ilk onay verilecek yerlerden birisi" olarak gösterildiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Bilim merkezinin lokalizasyon olarak, üniversitelerin de yaralanabileceği, kolay ulaşımın olabileceği 100. Yıl Parkımızın karayolu ile olan sınır ayrımının kuzeyinde, yani deniz tarafında olan ve tabi ki hava yolunun mania hattına bir engel teşkil etmeyeceği bir şekilde yerleştirileceği yer olmasında mutabık kalındı. Artık bundan sonrası diğer kurumlarımız ile bu merkezi şehrimizde inşa etmek olacaktır. Trabzonumuza hayırlı olsun."
Kaynak: AA