Kepez'de 'Şehir Buluşmaları' Etkinliği

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, okul müdürlerini ve okul aile birliği başkanlarıyla "Şehir Buluşmalar" etkinliği kapsamında bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şehir Buluşmaları"na Tütüncü, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Bozdağ, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzulah Büyükkeleş, belediye başkan yardımcıları ve bürokratlar katıldı.

Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, çok hızlı büyüyen Kepez'de 6 bin eğitim çalışanı olduğunu vurgulayarak, Tütüncü gibi eğitime kucak açan insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür eden Kaymakam Özgödek, eğitimcilere tavsiyelerde bulunarak, "Size tavsiyem, bundan sonraki süreçte de Tütüncü Başkanımızın yardımını ve desteğini talep etmenizdir." dedi.

Tütüncü ise, bu tür buluşmaların birlik olma duygularını güçlendirdiğine işaret ederek, haftada en az bir ilkokul, ortaokul ve lise ziyaret ettiğini, belediye yönetimi olarak bir ayaklarının hep okullarda olduğunu belirtti.

Bu birliktelikle eğitim alanında çok fazla mesafe kat edildiğini, bunun hukuki zorunluluk değil, vicdani sorumluluk olarak gördüğünü kaydeden Tütüncü, "Kepez Belediyesi olarak, vicdani bir sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Böylelikle gönül bağlarımızı güçlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitimde en büyük payı Kepez'in aldığını ve ilçeye 100'den fazla okul kazandırıldığını belirten Tütüncü, yeni okul ihtiyacı olan yerler için hemen muhtarlarla toplantılar yaparak çözüm üretmeye çalıştıklarını bildirdi.

Eğitim için çok sayıda projeleri yaptıklarını belirten Tütüncü, "Çocuklarımızın daha nitelikli yetişmesi içi hep beraber birçok sorun çözüyoruz. Bizim en önemli hedefimiz, akademik başarıyı sağlamış gençleri yetiştirirken, iyi birer vatandaş olmalarını sağlamaktır. Sosyal, kültürel ve spor faaliyetler ile bunlar kazanılıyor. Bunu da kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle yapıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA