'Aşmak İçin Hareket' Projesi

Engelsiz bireyler ile engelli bireylerin birlikte spor yapması amacıyla başlatılan "Aşmak İçin Hareket Projesi" kapsamında, protokol imzalandı.

Türkiye Beyazay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi toplantı salonundaki imza töreninde yaptığı konuşmada, projenin il genelinde uygulanacağını söyledi.

Engelli ve sağlıklı insanların spor yapacağı bir proje hazırladıklarını belirten Aysu, "Bin 75 öğrenci bu projeden yararlanacak. Bu çalışmadaki asıl amacımız, engellilerin toplumla bir arada bulunması ve sağlıklı çocukların entegrasyonu ile engelliye karşı bakış açısının değişmesi. Bu bağlamda projeye katkı sunan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Daha sonra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve protokole dahil olan kamu kurum yöneticileri "Aşmak İçin Hareket Projesi" için hazırlanan protokolü imzaladı.

Türkiye Beyazay Derneği Balıkesir ve Burhaniye şubeleri öncülüğünde, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Altıeylül Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile Balıkesir'deki bin 75 engelli, engelsiz bireylerle spor yapma imkanı bulacak.

Haftada 1 yapılacak etkinlikte, ulaşım, giyim ve spor malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.

Kaynak: AA