21 Farklı Adreste Hırsızlık Yapan İki Şahıs Kocaeli'de Yakalandı

Toplam 21 farklı evden yaklaşık 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ve paranın yanı sıra kafesteki muhabbet kuşunu bile çalan iki hırsız, Kocaeli Emniyetinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Hırsızların çaldıkları eşyaları taşıma anları güvenlik kamerasına yansıdı.

21 Farklı Adreste Hırsızlık Yapan İki Şahıs Kocaeli'de Yakalandı
Edinilen bilgilere göre Kocaeli’nin Derince, İzmit, Darıca ve Kartepe ilçelerinde 17, Balıkesir’de de 4 olmak üzere 21 farklı adreste hırsızlık olayı meydana geldi. Girdikleri evlerden muhabbet kuşu, 20 adet güneş gözlüğü, telefon kılıfı 6 parfüm, 3 battaniye, 7 televizyon, 3 tane araca ait yedek anahtar, 150 bin TL ziynet ve elektronik eşya ve 40 bin TL değerinde nakit para çalarak kayıplar karışan şahısların kimliklerini tespit eden polis ekipleri harekete geçti. Şahısların çaldıkları eşyaları taşıma anların kaydedildiği güvenlik kameralarını inceleyen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şahısları yakalamak çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu şüphelerin S.Ö. (39), ve O.Ç. (32) oldukları tespit edildi.

Şahısların adreslerini tespit eden polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, O.Ç. İstanbul’un Kartal ilçesinde, S.Ö. ise Darıca’da kıskıvrak yakalandı. Yakalanan şahıslardan S.Ö ve O.Ç.’nin hırsızlık suçundan 8 adet kayıtları bulundukları öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.
Kaynak: İHA