Nasuh Mahruki'ye Cumhurbaşkanı'na Hakaret Davasında Beraat

Eski Akut Başkanı Nasuh Mahruki, "Cumhurbaşkanı’na hakaret’’ten 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle yargılandığı davada, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Eski Akut Başkanı Nasuh Mahruki’nin "Cumhurbaşkanı’na hakaret’’ten 4 yıl 8 aya kadar hapis talebiyle yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 52’nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya gelmeyen Mahruki’yi, avukatı İsmail Yılmaz temsil ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ise temsilen Avukat Hatice Özay hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı vekili Özay, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Söz alan sanık Mahruki’nin avukatı Yılmaz ise, “Konuşma bütünlüğüne bakıldığında ortada hakaret ve tehdidin olmadığı açıktır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyorum” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın hakaret kastıyla hareket etmediğine dair beyanı, dava konusu ifadenin söylendiği yer ve zaman unsurları da gözetildiğinde şikayet konusu sözlerin onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olmadığı eleştiri niteliğinde olduğunu hükmetti. Suçun unsurları oluşmadığını hükmeden mahkeme Mahruki’nin beraatine karar verdi.
Kaynak: İHA