Kahveciler Başkanlarını Seçecek

Manisa’da kahveciler 4 yıl boyunca kendilerini yönetecek başkan ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gidiyor. Manisa Kahveciler Esnaf Odası Genel Kurulu, 8 Şubat 2018 Perşembe günü saat 13.00’da Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonunda yapılacak. Yaklaşık 680 delegenin oy kullanacağı genel kurulda 2014 yılından beri başkanlık yapan mevcut başkan Mehmet Çetin ile Gökhan İzmirlioğlu yarışacak.

Kahveciler Başkanlarını Seçecek
4 yıllık görev süresini tamamladıklarını kaydeden Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, “İnşallah 8 Şubat’ta kahveci esnafımızın katılımıyla genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Yasa gereği yapılması gereken olağan genel kurulumuzu icra edeceğiz. 680 civarında üyemiz oy kullanacak. Dileğimiz, temennimiz üyelerimizin genel kurula gelip odalarına sahip çıkmaları, 4 yıllık icraatımızın hesabını vereceğiz orada. İnşallah bizde genel kurulda 4 yılın akını genel kurulda vereceğiz inşallah, bütün üyelerimizi genel kurulumuza davet ediyorum. Genel kurulda benle beraber bir arkadaşım daha yarışacak. Bu demokrasimizin gereğidir. Bu genel kurulda kahveci esnafı kazançlı çıkacaktır. Kim kazınırsa kazansın güzellikler içerisinde hizmet edecektir. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

Kahveci esnafı olarak diğer esnaflarda da olduğu gibi kayıt dışı konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Başkan Çetin, “Zaman zaman bunu yerel yönetimlerle paylaştık. En aza indirmeyi başardık ama sıfır değil şuanda. Bunun dışında yasa gereği oyun, kumar kastı olmayan oyunların yalnız kahvehane ruhsatı olan mekanlarda oynanabileceğini ilgili kurumlara, kuruluşlara ilettik. Bu konuda yeterli sonucu aldık diyemem ama en aza indirdik. Lokaller var bizlerin ekmeğini paylaşan. Lokaller yasa gereği üye dışında müşteri alamaz, barındıramazlar. Ama bazen bazı mekanlar bizlerin ekmeğine ortak olmaya çalışıyor. Bizde yasanın bize verdiği hakları kullanarak gerekli mercilerle paylaşıyoruz bu sıkıntılarımızı” diye konuştu.

Sigara yasağının hizmet sektöründeki mekanları sıkıntıya soktuğunu belirten Çetin, bu konuda bakanlıklardan farklı taleplerinin olduğunu dile getirdi. Çetin, “İçilebilir mekanların olması yönünde taleplerimiz oldu. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

Manisa’da 700 civarında üyeye sahip olduklarını vurgulayan Çetin, bayan üye sayının ise 100 civarında olduğunu söyledi.

Çetin, bayan üyelerin meslekte fazla yer almasının mesleği olumlu yönde etkilediğini belirterek, bayanların bu meslekte daha fazla yer almasını istedi.
Kaynak: İHA