Afyonkarahisar Şeker Fabrikası İçin İmza Kampanyası

Afyonkarahisar Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı Şeker-İş sendikası tarafından imza kampanyası başlatıldı.



Işıklar beldesindeki Afyonkarahisar Şeker Fabrikası önünde düzenlenen imza kampanyasına CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve bazı STK temsilcileri katıldı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, yaptığı açıklamada, tamamen yerli olan Afyonkarahisar Şeker Fabrikası'na sahip çıkmak için bir araya geldiklerini söyledi.

"Fabrikalarımızı sattırmayacağız ve sonuna kadar direneceğiz" diyen Köksal, "Tüm CHP milletvekilleri olarak, bunu siyaset üstü bir mesele olarak görüyoruz. Biz bunu memleket meselesi olarak görüyoruz. Analarımızın, babalarımızın, atalarımızın ve dedelerimizin emaneti olan bu fabrikalara sahip çıkacağız. Bu fabrika hepimizin ve biz bu fabrikalara sahip çıkacağız. Şeker-İş sendikasının başlattığı imza kampanyasına da destek vereceğiz." dedi.

- "21. yüzyıl milliyetçiliği ekonomik milliyetçiliktir"

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da milliyetçiliğin parmak işaretiyle ya da televizyonlarda yerlilik ve millilik nutuklarıyla olamayacağını belirtti.

Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerektiğinde Ege'nin haşhaş tarlalarında Amerikan ambargosuna rağmen haşhaş ekim yasağını kaldırarak olur. Gerektiğinde Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarında uluslararası emperyalizme meydan okuyarak olur. Gerektiğinde de işte burada şeker fabrikalarına sahip çıkarak olur. Milliyetçilik elbette ulusal sınırlarımızı tehdit eden Amerikan emperyalizminin taşeron terör örgütlerine karşı Suriye'de Mehmetçiği cepheye sürerek de olur. Doğrudur o. Ama Mehmetçiğin kanı üzerinden siyaset yaparken burnumuzun dibindeki Ege adalarındaki Yunan bayrağını seyrederek olmaz. O bakımdan 21. yüzyıl milliyetçiği ekonomik milliyetçiliktir."

Kaynak: AA