Bitlis'te Gıda Denetimi

Bitlis Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla gıda üreten, satan ve depolayan iş yerlerinde denetim yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bitlis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden oluşturulan ekibin, kentte gıda ürünleri üreten, satan, işleyen ve depolayan iş yerlerini denetlediği belirtildi.

Açıklamada, ekiplerce tatlı imalathaneleri, marketlerin kasap, sebze ve meyve reyonlarının hijyenliği kontrol edilerek, eksik görülen konularda işletme sahiplerinin uyarıldığı aktarıldı.

Açıklamaya göre, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, belediye olarak gıda denetimlerini özellikle sıklaştırdıklarını belirtti.

Bu denetimlerle vatandaşlara sağlıklı gıda ve ürünleri sunmayı amaçladıklarını kaydeden Ustaoğlu, şunları ifade etti:

"Bu denetimlerde hem eksiklikleri tespit ediyoruz hem de çalışanlara hijyen eğitimi veriyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Bozuk gıdaları tespit edip imhasını da gerçekleştireceğiz. Kanatlı hayvanlara ve kırmızı ete yönelik de denetimlerimizi artırdık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleriyle ortak çalışma yürütüyoruz. Tespit edilen gerek kanatlı hayvanlar gerekse kırmızı etle ilgili ortak bir çalışma yürütüp bozuk gıdaların tespitini yaparak imhasını sağlıyoruz."

İş yeri sahipleri ise denetimlerinden dolayı Bitlis Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, denetimlerin sürdürülmesi talebinde bulundu.

Kaynak: AA