Yozgat'ta Okuma Yazma Seferberliği Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası Yozgat’ta da başladı.

Yozgat'ta Okuma Yazma Seferberliği Başladı
Yozgat’ta başlatılan okuma yazma kampanyasının açılış programı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleşti.

Kampanya kapsamında çok çalışıp daha fazla kişinin okuryazar olması için gayret göstereceklerini söyleyen Vali Yardımcısı Salih Altun, "Yozgat Valiliği başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bu konuda çok duyarlı. Biz de canı gönülle bu kampanya doğrultusunda okuma yazma seferberliğinde performansı artırıp şu an kursumuza kayıtlı öğrenci sayısını birkaç katına çıkarıp kampanya destek vereceğiz. Yozgat’ta okuryazar olmayan hiç kimse bırakmayıncaya kadar çalışmamızı sürdüreceğiz." dedi.

Okuma yazma seferberliğinin kendilerine motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise,"Bu kampanya inşallah vatandaşlarımız içinde motivasyon kaynağı olacaktır. Yozgat’ta halk eğitim merkezlerimiz, okullarımız, diğer resmi kurumlarımız çevrelerinde okuma yazma bilmeyen vatandaşları bize iletmeleri ve vatandaşlarımızın da kendileri müracaat etmeleri durumunda bulundukları mekanlarda okuma yazma kursları açılacak. Vatandaşlara bu kampanyanın sürekli duyurulması ve kampanyaya aktif bir şekilde katılım sağlamaları ilimiz ve Türkiye genelinde büyük oranda bu kampanyanın başarıya uğramasını sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda okuma yazma kursuna katılan kursiyerlere belgeleri verildi.

Kursa katılarak okuma yazma öğrenen kursiyerler duygu dolu anlar yaşadı.
Kaynak: İHA