Ünye'de İkinci Bahar

Ünye Belediyesi yaşlıların huzurlu ve sıcak bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla “İkinci Bahar Lokali” adında bir ortam hazırladı.

Ünye'de İkinci Bahar
Kart sisteminin uygulanacağı İkinci Bahar Lokalinde her yaşlıya dağıtılacak tanımlı kartlar ile ücretsiz çorba, çay ve poğaça sunulacak.

Başkan Çamyar: “Sosyal belediyecilik alanında önemli hizmetler sunuyoruz”

İkinci Bahar Lokalinin açılışında konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Esasen Ünye’nin hafızası olan ve en verimli çağlarını Ünye için harcamış olan büyüklerimiz huzurlu bir ortamda vakit geçirebilecekleri bir yerin talebini iletmişlerdi. Bu çerçevede biz onlar için planladığımız bu güzide lokali kısa süre içerisinde hazırlayarak hizmete sunmuş olduk. Burada sabah namazından çıkan büyüklerimize ücretsiz çorba, çay ve poğaça ikram edilecek. ‘İkinci Bahar’ adında hazırladığımız kartları büyüklerimize dağıtacağız. Kartlara kişisel bilgileri tanımlanacak ve bu kartı taşıyan hemşerilerimiz bu mekândan ücretsiz yararlanmış olacak” dedi.



Yaşlılara kuaför hizmeti

İkinci Bahar Kartı taşıyan yaşlılara önemli bir hizmeti daha sunacaklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, anlaşmalı kuaförlerde ihtiyaç sahibi olan yaşlılara ücretsiz kuaför hizmeti sunulacağını da söyledi.

Başkan Çamyar, yine ihtiyaç sahibi yaşlılara kıyafet dağıtımı yapılacağını da sözlerine ekledi.

İkinci Bahar Lokalinde “dede torun buluşması”

Geleneklerden hızla uzaklaşıldığı bir dönemde kültürü yeniden canlandırmanın önemine vurgu yapan Çamyar, İkinci Bahar Lokalinde “Dede Torun Buluşması” adı altında etkinliklerde yapılacağını söyledi.

Farklı kuşakları özellikle okuma günleri ile bir araya getireceklerini belirten Başkan Çamyar, böylece dedelerin torun, torunlarınsa dede sevgisini tatmalarını sağlayacaklarını dile getirdi.

Kaymakam Güney: “Yaşlılarımızın çocuklar gibi sevindiğini gördüm”

Ünye Belediyesinin hizmete sunduğu İkinci Bahar Lokalinin çok önemli bir hizmet olduğuna vurgu yapan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney sohbet ettiği yaşlıların böylesi bir hizmet karşılığında çocuklar gibi sevindiğine şahit olduğunu söyledi.

Kaymakam Güney, “Her hizmet birbirinden kıymetli, ehemmiyetli. Her yaş güzeldir ama siz o yaşın ihtiyaç duyduğun hizmetleri, alt yapıyı, donanımı, şehrin gereçlerini dizayn etmezseniz her yaş çekilmez olur. Çocuk oynayacak park bulamazsa çocukluk zehir olur, gençlik spor yapacak, eğlenecek mekan bulamazsa gençliği zehir oluyorsa ihtiyarlarımız da ihtiyaç duydukları mekanlar olmuyorsa ihtiyarlıkta çekilmez bir hal alır. Büyüklerimizin bir sığınağı muhabbet edecekleri, boş vakit geçirebilecekleri bir yere ihtiyaç her şeyden daha fazla. Modern toplum şehirlerde kafeler, kafeteryalar, mekanlar üretiyor. Daha ziyade işin ticari boyutunu düşünüyor. Ama sosyal devlet sosyal belediyecilik, Ünye Belediyemizin hizmete sunmuş olduğu bu güzel tesislere ihtiyaç gösteriyor. Biz modern toplumun ihmal ettiği ama her şeyden önce baş tacı etmemiz gereken ihtiyarlarımızın ihtiyaçlarını giderecek bu ve benzeri tesisleri hizmete sokmalıyız. Böyle tesisleri hizmete soktuğumuzda hem dünyevi manada, devlet olarak üzerimize düşmüş olanı yapmanın hazzını hem de manen tarif olunmaz bir lezzeti hep beraber yaşayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İkinci Bahar Lokalinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu ve Ünye Dernekler Federasyonu Başkan ve yöneticileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA