AKİB'in İhracatında Artış

AKİB Koordinatör Başkanı Arslan: 'Akdeniz İhracatçı Birliklerinin 2018 yılı ocak ayı rakamlarının 997 milyon dolardan 1 milyar 46 milyon dolara yükseldiği, geçen sene ocak ayına oranla yüzde 4,9 oranında bir artış olduğu görülmektedir'.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Mahmut Arslan, ocak ayındaki birlik ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,9 artarak 1 milyar 46 milyon dolara çıktığını kaydetti.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, yurt genelindeki ihracatın başarılı yükselişin devam ettiğini belirterek, AKİB'in ihracata katkı sunmak için 2018 yılı içerisinde yoğun olarak fuarlar, ticari heyetleri ve alım heyetleri programları üzerinde çalıştığını aktardı.

Birliğin rakamlarını da değerlendiren Arslan, "Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin 2018 yılı ocak ayı rakamlarının 997 milyon dolardan 1 milyar 46 milyon dolara yükseldiği, geçen sene ocak ayına oranla yüzde 4,9 oranında bir artış olduğu görülmektedir." ifadesini kullandı.

Arslan, ocak ayında 1 milyar 46 milyon dolar ihracat ile Türkiye genelinde 6. büyük genel sekreterlik konumundan 5. sıraya yükseldiklerini vurgulayarak, en fazla ihracat gerçekleştirilen ilk 5 ülkenin Irak, İspanya, Hollanda, Mısır ve Almanya olduğunu açıkladı.

Güvenliğin ve huzurun olmadığı bir yerde güçlü bir ekonominin var olamayacağını aktaran Arslan, "Afrin'de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'nın başarılı bir şekilde sonuçlandırılacağına olan inancımız tam. Suriye sınırının terör örgütlerinden temizlenmesinin ulusal güvenlik için gerekli olduğu kadar, ekonomimize ve ihracatımıza da çok olumlu yansımaları olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA