AK Parti Niğde Milletvekili Özegen Açıklaması

'Özellikle Türkiye’nin terörizmle yaptığı mücadelede zaman zaman müttefiklerimiz tarafından yalnız bırakıldığımızı görmek bizi son derece üzüyor.

AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Romanya’nın başkenti Bükreş’te yapılan Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) 12. Genel Kurulu'na katıldı.

Aynı zamanda Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Özegen, yaptığı yazılı açıklamada, toplantıda, terörizm konulu oturumda söz alarak Türkiye’nin terörle mücadelesinden somut örnekler verdiğini ifade etti.

Özegen, açıklamasında, toplantıda yaptığı şu değerlendirmelere yer verdi:

"Özellikle Türkiye’nin terörizmle yaptığı mücadelede zaman zaman müttefiklerimiz tarafından yalnız bırakıldığımızı görmek bizi son derece üzüyor. Özellikle bölgemizde, Türkiye'de terörle mücadelede geçtiğimiz günlerde yaklaşık 5 bin yabancı teröristi ülkemizden sınır dışı ettik. Hatta çarpıcı bir örnek olması açısından geçtiğimiz günlerde Hollanda asıllı bir teröristi Hollanda hükümeti ile paylaşmamıza rağmen daha sonra bu teröristin Belçika'da büyük terör saldırısı gerçekleştirdiğini gördük. Yine Türkiye olarak yaklaşık 50 bine yakın uluslararası yabancı teröriste ülkemize giriş yasağı koyarak etkin bir mücadeleye katkı veriyoruz. Ancak bölgemizdeki çatışma bölgeleri, Filistin-İsrail anlaşmazlığı, Irak, daha sonra Suriye, komşularımızdaki çatışmaların hepsinin sonucunda, kardeş ülkelerden gelen göç ve bu çatışmaların meydana getirdiği terörist unsurlar ülkemizi ve tüm Avrupa’yı tehdit etmektedir. Ancak gerek Avrupa gerekse ABD’de olmak üzere son zamanlarda görüyoruz ki bu çatışmanın oluşturduğu terör faaliyetlerini bir başka terör örgütünün onu önleme aracı olarak kullanması ile maalesef büyük bir trajedi yaşanmaktadır."
Kaynak: AA