Bilişim Teknolojileri Robotik Atölyesi Açıldı

Vali Aksoy:'Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur'.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Robotik Atölyesi açıldı.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Aksoy, törende yaptığı konuşmada, robotik atölyenin açılmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, "Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak arzusudur. Bu yönüyle onların bilimden, teknolojiden, yeni gelişmelerden haberdar olmaları ve bunları günlük yaşamlarında uygulamaya geçirecek imkanlara kavuşması bakımından, bu robotik atölye gençlerimizin eğitimine çok önemli katkılar sunacaktır." ifadesini kullandı.

Kentte öğrencilere kodlama eğitimi verilebilmesi adına çalışmalar yürütüldüğüne değinen Aksoy, şunları söyledi:

"Bu anlamda il genelinde 116 kodlama sınıfı oluşturma adına yine Sanayi Odamız ve Ticaret Odamız ile koordinasyon içerisinde bir çalışma başlattık. Hedefimiz, bütün okullarımızın yararlanacağı her ilçemizde kodlama atölyelerini yapmaktır. Sanayi Odası Başkanımıza, yönetim kurulu üyelerine ve katkı sunan sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Eğitimde mesafe alma noktasında hayırseverlerimizin katkıları oldukça önemlidir. Hayırseverlerimizin eğitime vermiş oldukları katkılarla eğitimdeki sorunlarımızı biran önce çözme noktasında çok önemli mesafeler aldık."

Daha sonra Vali Aksoy ve protokol üyeleri, atölyenin açılış kurdelesini kesti ve ardından atölyeyi gezdi.

Kaynak: AA