Babasının Vasiyeti Üzerine Köfteci Oldu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrenimini tamamladıktan sonra atama beklerken babası vefat eden Selçuk Ekleti, hayali olan beden eğitimi öğretmeni olmak yerine babasının vasiyetini yerine getirerek köfteci oldu.



Manisa CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu Ekleti, baba mesleğini sürdürerek köftecilik yapıyor.

İlkokul ve lise öğrenimini tamamladığı Manisa'da üniversite eğitimini de alan Ekleti, derslerden kalan zamanlarda köfteci dükkanında çalışarak, babasına yardımcı oldu.

Üniversite eğitiminin bitmesiyle atama bekleyen Ekleti, babasının vefatının ardından vasiyeti üzerine baba mesleğine sahip çıktı.

Şehzadeler ilçesinde dükkanı olan Ekleti, yaptığı açıklamada, hayali olan beden eğitimi öğretmenliğinin içinde ukte kaldığını fakat baba mesleğini sürdürmesinden dolayı huzur içinde olduğunu söyledi.

Ekleti, şunları kaydetti:

"İlkokul, lise ve üniversiteyi burada okudum. Küçüklüğümden beri öğle aralarında gelip babama yardım ediyordum. Üniversite bittikten sonra askerliğimi de tamamladıktan sonra sürekli babamın yanına gelmeye başladım. En büyük hayalim öğretmen olmaktı. CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu da bitirdikten sonra öğretmenlik mesleğini icra etmek isterdim. Atama beklerken, 2007 yılında babamın vefat etmesiyle bu mesleği sürdürmek zorunda kaldım. Beden eğitimi öğretmenliği içimde ukte olarak kaldı. Babamın mesleğini sürdürüyor olmam da güzel, manevi bir huzurum var."

Kaynak: AA