Ortaokul Korosu Öğrencileri Türkiye'ye 'Grand Prix' Kazandırdı

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarına bağlı ortaokul korosu, Rusya’da düzenlenen ‘15. Uluslararası Müzik Yarışması’nda birinci olarak en yüksek ödül olan ‘Grand Prix’i kazandı. Koro Şefi İlgar Eyyubov, “En yüksek neticeyi Türkiye’de ilk defa biz elde ettik. Daha fazla yarışmalarda çocukların boy göstermesi gerekiyor. Mali destek bekliyoruz” dedi.

Ortaokul Korosu Öğrencileri Türkiye'ye 'Grand Prix' Kazandırdı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuvarı Ortaokul Korosu, Rusya Besteciler ve Rusya Müzisyenler Birliği tarafından Rusya’da 17-31 Ocak tarihleri arasında video kayıtlar üzerinden düzenlenen ‘15. Uluslararası Müzik Yarışması’na katıldı.

Yarışmanın en yüksek ödülü olan ‘Grand Prix’i kazanan koro, Türkiye klasik koro tarihindeki en yüksek ödülü de kazanmış oldu.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Koro Şefi İlgar Eyyubov, mali destek sağlandığı taktirde koronun daha iyi yerlere gelebileceğini belirtti.

Fransa ve Bulgaristan başta olmak üzere bazı ülkelerden davet geldiğini anlatan Eyyubov, “Koromuz, uluslararası bir yarışmaya katıldı ve çok da güzel bir netice elde ettik. Çok mutluyuz. Çocuklar da çok mutlu. İnşallah yarışmalara çıkmaya devam edeceğiz. Fransa ve Bulgaristan başta olmak üzere davetlerimiz var. Türkiye klasik korolar tarihinde ilk kez Grand Prix kazandık biz. En yüksek neticeyi Türkiye’de ilk defa biz elde ettik. Çocuklar tanındı. Daha fazla yarışmalarda çocukların boy göstermesi gerekiyor. Mali destek bekliyoruz. Devlet kurumlarından ve valimizden destek bekliyoruz. Gitmek için bu imkanlar lazım” diye konuştu.



“Hayallerimizi gerçekleştirdik”

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu Piyano Bölümü öğrencisi Ahmet Efe Demirci (13) ise, “Orada ‘Grand Prix’ ödülü kazanmamız bizi gerçekten çok mutlu etti. Çok çalıştık, bu bizim hayallerimizden birisiydi ve onu gerçekleştirdik. Adana’yı ve Türkiye’yi orada temsil ettik. Öğretmenimizden öğrendiğimiz kadarıyla da birçok yarışmadan davet geliyor. Çok mutluyuz. Önümüzdeki yarışmalara da konsantre olup gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Bale Ortaokulu Yaylı Çalgılar Keman Bölümü öğrencisi Turkuaz Buhara Töreli (13) de yurt dışındaki yarışmalara katılabilmek için maddi imkan beklediklerini söyledi.

Töreli, “Katılacağımız yarışmalarda aynı başarıyı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Emek veriyoruz, öğretmenlerimizde emek veriyor. Destek aldığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA